İzmir'de yolcu otobüsü şarampole devrildi: 2 yaralı

İZMİR'in Bornova İlçesi'nde, 33 yolcusu bulunan Bodrum-İstanbul seferini yapan yolcu otobüsü, kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, iki kişi hafif şekilde yaralandı.

Kaza, bugün 01.00 sıralarında İzmir - Manisa Karayolu'nun 6. kilometresinde meydana geldi. Bodrum'dan İstanbul'a gittiği öğrenilen Kamuran Kilercioğlu (38) idaresindeki 14 AL 021 yolcu otobüsü henüz belirlenemeyen bir sebeple kontrolden çıktı. Şarampole devrilen yolcu otobüsü yan yattı. Kazayı gören yoldan geçen diğer sürücüler durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Otobüs şoförü Kamuran Kilercioğlu otobüsün camlarını kırarak yolcuları tahliye etti.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, kazada hafif şekilde yaranan 2 kişiyi ayakta tedavi etti. Otobüsteki yolculardan İrina Gaybikova, "Otobüste uyuyordum, sonra otobüs sağa sola gitmeye başladı ve yana yattı. Otobüs şoförü camları kırarak bizi dışarı çıkardı. Allah'a şükür ki kimseye bir şey olmadı" dedi.

Bir başka yolcu Murat Gürsoy ise şoförün uyuduğunu iddia ederek, "Şoförle konuştum, 'karşı yönden gelen aracın farları gözümü aldı' dedi. Ama ben de şoförlük yaptım, şoförün uyuduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Kaza sonrası otobüs muavini gerekli açıklamayı firma yetkililerinin yapacağını belirtirken, 33 yolcu başka bir otobüsle İstanbul'a gönderildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.