Karşıyaka’nın rakibi Antalyaspor

PTT 1. Lig’de sezonun ilk maçına çıkacak olan Karşıyaka, Antalyaspor’u konuk edecek. Pazar günü Buca Arena’da oynanacak olan karşılaşma saat 20.00′da başlayacak.

Karşıyaka yeni sezonu PTT 1. Lig’in yeni ekiplerinden Antalyaspor ile açacak. Alsancak Stadı’nın kapatılması nedeniyle mücadele, Deniz Ateş Bitnel yönetiminde, Buca Arena’da oynanacak.

Yeşil kırmızılılarda pazar günkü maçın hazırlıkları Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nde sürüyor. İzmir temsilcisinde yeni transfer Mehmet Ayaz, sezon başı hazırlık kampı yapmadığı için Antalyaspor maçının kadrosuna alınmayacak. Erdi’nin hafif bir sakatlığı bulunuyor. Öte yandan Çaykur Rizespor’dan kiralanan Cenk Güvenç’in teknik direktör Yusuf Şimşek’in uygun görmesi halinde 18′de yer alabileceği öğrenildi. Yönetim bu isimlerin yanı sıra Mustafa Aşan, Aykut ve Deniz’in lisans işlemlerini tamamlamaya çalışıyor.

Lige iyi başlangıç yapmak istiyor
Yıllardır sezon başlarında sıkıntı yaşayan Karşıyaka bu defa lige galibiyetle başlamak istiyor. 1. Lig’de uzun süredir mücadele eden yeşil kırmızılılar son 5 yılda oynanan ilk hafta karşılaşmalarının hiçbirinden 3 puanla ayrılamadı. Bu müsabakalarda 3 beraberlik 2 yenilgi alan İzmir ekibi bu şanssızlığını kırarak sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Karşıyaka ile Antalyaspor daha önce 22 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda yeşil kırmızılılar 8 galibiyet 5 beraberlik 9 yenilgi aldı. İki takım arasındaki son maçlar 2007-2008 sezonunda oynandı. Yine 1. Lig’de karşı karşıya gelen iki ekibin mücadelelerinde ilk maç Karşıyaka’nın sahasında oynandı. Bu müsabakadan 1-0′lık yenilgiyle ayrılan yeşil kırmızılılar deplasmanda 2-2 berabere kalmıştı.

Yönetimde Buca telaşı
Bucaspor’la stat kirasıyla ilgili protokol imzalayan Karşıyaka, Alsancak için hazırlanan ancak stadın kapanmasının ardından satışı durdurulan kombine biletleri yeniden düzenliyor. Yönetim, pazar günü oynanacak ilk maçta taraftarı Buca Arena’ya çekebilmek için günlük biletleri indirimli olarak satışa sunmayı planlıyor.

Bu arada yeşil kırmızılı yönetim, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak maç günleri taraftarların Buca Stadı’na rahat ulaşabilmesi için otobüs desteği talep edecek. İzmir’de Göztepe’yle birlikte iç saha maçlarına en çok seyirci çeken kulüp olan Karşıyaka’da passolig kartı alan kişi sayısı 1600′e ulaştı. E-bilet sistemi ve Passolig kartını protesto eden Karşıyaka Taraftarlar Derneği kart almamakta ısrar ederken, Başkan Fatih Diniz, taraftarlara destek çağrısını tekrarladı.