Bornova'ya yeni hastane

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Bornova'da yapacağı 200 yataklı yeni devlet hastanesinin ihalesi gerçekleşti. Hastane'nin iki yıl içerisinde tamamlanmasını planlanıyor.

Yeni yapılacak olan hastane hakkında bilgi almak için Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'ne gelen İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek ve beraberindeki heyetle birlikte Bornova Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Op. Dr. Birol Durukan ve firma yetkilileri ile görüştü.

Ulema, Bornova'nın İzmir'in üçüncü büyük metropol ilçesi olması ve Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin ilçede 2. basamak olarak hizmet veren tek hastane olmasından dolayı yeni hastanenin bir an önce bitirilmesinin çok büyük önem taşıdığını belirtti. Hastanede verilen sağlık hizmetinin aksamaması için kademeli inşaat yapımının önemine vurgu yapan Ulema, yeni bina inşaatı süresince de hastaların Bornova Devlet Hastanesi'nden hizmet almaya devam edeceklerini söyledi.

Yeni hastane, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin bitişiğine yapılacak.