Altay "Evinde" Kazandı

Alsancak Stadı’nın çürük raporuyla kapanmasının ardından ligin ilk maçını Menemen’de oynamak zorunda kalan Altay, tribünde yalnız kaldı. Bugsaşspor ile yapılan maçta az sayıda Altaylı takıma destek verdi. Stat kararını protesto ederek maça gitmeyen taraftarlar kale arkasına, “Taraftarın Alsancak’ta ruhumuz sizinle” yazılı pankart astı.

Altay Başkanı Aslan Savaşan, karşılaşmanın başında statta yoktu. Savaşan, taraftarın maçla aynı saatte Alsancak Stadı’nda düzenlediği stat protestosuna katıldıktan sonra Menemen’e geldi. Siyah beyazlı yönetim, Federasyon’a verilen lisans dosyası ve maçın esame listelerinin altına, “Stadımızı istiyoruz” yazdırdı.

Altay ilk 11′inde geçen sezondan kalan futbolculardan yalnız Kaptan Emrah görev yaptı. Diğer 10 isim yeni transferlerden oluştu. Yedek kulübesinde ise geçen sezondan kalan ve altyapıdan çıkan isimler ağırlıklı olarak yer aldı. İlk 11′de görev yapan Mikail’in lisansı maç öncesi gece yetişti. Bonservisi Eskişehirspor’dan alınan Mikail, son dakika kadroya alındı ve görev yaptı. Kaleci Burak ise sakat olmasına rağmen yedek kulübesindeydi.

İzmir temsilcisinde daha önce futbolcu ve yardımcı antrenör olarak görev yapan Mesut Toros da, siyah beyazlı takımın başında ilk maçına çıkmanın heyecanını yaşadı.

Karşılaşmaya ev sahibi ekip etkili başlayan taraf odu. 21. dakika’da Emrah Kaya ile 1-0 öne geçen Altay, ilk yarıyı bu skorla önde kapatmayı başardı.

Maçın ikinci 45 dakikalık bölümü ise iki takımın orta saha mücadelesi ağırlıklı geçti. Konuk ekibin 65. dakikadaki golüne engel olamayan Siyah Beyazlılar Kudret İleri’nin kaydettiği golle maçta skor üstünlüğünü kaybetti. 84. dakikada Bugsaşspor’dan Selçuk Kılıç’ın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle rakibin 10 kişi kalmasını avantaja çeviren Altay maçın uzatma bölümünde altyapısından yetişen oyuncusu Hüsamettin Yener’in attığı golle 2-1 öne geçti ve karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.