Kaf Kaf denedi ama olmadı: 1-1

Ptt 1. Lig’in ilk haftasında Karşıyaka’nın konuğu Antalyaspor oldu. Buca Arena’da oynanan karşılaşma ilk yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 sonuçlandı.

Passolig sistemini protesto eden ancak takımını yalnız bırakmak istemeyen Karşıyakalı taraftarların büyük çoğunluğu müsabakayı stat dışında takip etti.

Yeşil kırmızılılar sezonun ilk karşılaşmasına David Loriya, Rıdvan Şimşek, Cenk Güvenç, Mahir Şukurov, Berkan Emir, Onur Alkan, Servan Taştan, Ahmet Arı, Chikeluba Ofoedu, Juninho ve Kahe 11′iyle çıktı.

Maça hızlı başlayan Karşıyaka henüz 5. dakikada skor üstünlüğünü yakaladı. Sol kanattan ceza sahasına giren Ofoedu son çizgiye kadar indikten sonra topu ceza alanı içindeki Kahe’ye gönderdi. Savunmanın markajından sıyrılan Brezilyalı golcü zor pozisyonda topuğuyla meşin yuvarlağa dokunmayı başardı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

İzmir temsilcisinin üstünlüğü sadece 10 dakika sürdü. 15. dakikada orta sahadan topu taşıyan Pedro ceza sahası yayında bulunan eski Karşıyakalı Sezer Badur’a pasını verdi. İsabetli ve sert bir şut çıkaran Sezer topu ağlara yollamayı başararak eşitliği sağladı.

Her iki takımın da önemli ataklar geliştirdiği ilk yarıda Karşıyaka özellikle ön alanda yaptığı baskı ve her iki kanattan yapılan bindirmelerle etkili oldu.

Yeşil kırmızılı ekip ikinci yarıya da etkili başladı. Dakikalar ilerledikçe her iki takım da daha kontrollü oynamaya çalıştı. Son 10 dakikada galibiyet golünü bulabilmek için oyunu rakip sahaya yıkan taraf Karşıyaka olsa da iki ekip de kalan sürede topu ağlarla buluşturamayınca maç 1-1′lik beraberlikle sonuçlandı.