Haşim Kılıç: Fişleme listesi geldi, kaldırıp attım

Adli yıl açılış resepsiyonuna katılan Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç yargıdaki 'paralel' yapılanmayla ilgili bilgi ve belge olmadan soruşturma yapılmasının doğru olmayacağını söyledi.

Adli yıl açılışı dolayısıyla TBMM’de resepsiyon düzenlendi. Resepsiyon sırasında AYM Başkanı Haşim Kılıç açıklamalarda bulundu.

“Bence böyle bir yapının kabul edilmesi asla mümkün değil. Şüphesiz ki hiçbir akıl sahibinin devletin dışında bir yapılanmayı kabul etmesi düşünülemez. Ancak bunun için mutlaka ortaya belgenin ve bilginin konması lazım." 

“Belge ve bilgi olmadan insanlar itham edilerek çok ciddi yanlışlar yapılıyor. Hem kendi kurumum hem diğer kurumlar için söylüyorum: imzasız, bir yığın dilekçe geliyor, ‘şu şucu, bu bucu’ diye. Fişlemeler yapılıyor. Bu fişlemelerle de kurum başkanının, amirinin bunu çözmesi isteniyor. Bence bu fevkalade yanlış ve kabul edilemez bir davranış. Eğer böyle bir şey varsa bunun bilgisi, belgesi ortaya konur. Gerekli yerlere söylenir, verilir. Gerekli yerde de gereği yerine getirilir.”

“Bana da fişleme usulü bir liste geldi ve ben o listeyi kaldırdım attım, bütün kuruma ilişkin bir listeydi. Ne imza var ne bir şey var hiçbir şey yok. Kendine göre bir fişleme yapmış.” (İMC TV)