Servis otobüsünün altında kalan liseli kız öldü

Edinilen bilgiye göre, Kemer Belediyesi tarafından bir firmaya kiralanan ve öğrenci servisi olarak tahsis edilen 07 K 1418 plakalı otobüs, saat 15.00 sıralarında Kuzdere Mahallesi 30. Sokak’tan Çaybaşı Caddesi’ne dönerken, 30-40 metre ilerideki evinde inmek üzere kapıya yaklaşan Kemer Lisesi 11. sınıf öğrencisi Büşra Şahin, açık olan kapı kenarından ayağının kaymasıyla veya çantasının takılmasıyla otobüsten düştü. Dönemeçteki su birikintisine düşen Şahin, otobüsün arka tekerleğinin altında kaldı.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis sağlık ekibi, yol kenarına alınan talihsiz kızın hayatını kaybettiğini belirledi. Kazanın duyulmasıyla olay yerine gelen Büşra Şahin’in yakınları sinir krizleri geçirdi. Üzeri battaniye ile örtülen kızlarına ulaşıp görmek için mücadele eden baba Turgut Şahin (45), anne Meliha Şahin (44), dede İbrahim Şahin (73) ve diğer yakınları güçlükle zaptedildi.

Kazada ölen Büşra Şahin’in halası olan AK Parti Kemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Şenay Altıntop da kazayı duyunca olay yerine gelerek, yeğeninin başında ağıtlar yaktı. Kazanın meydana geldiği yere, Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, Kemer İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Binbaşı Fikret Görmüş, belediye görevlileri, Kuzdere Tur Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri de gelerek çalışmalara yardımcı oldu.

Olay yerine gelen Kemer Cumhuriyet Savcısı Erhan Ürkmez, incelemelerde bulundu. Ürkmez, olay sırasında otobüsün içinde bulunan diğer öğrencilerin de ifadesine başvurdu. Gözaltına alınan sürücü V.Ö.’nün ifadesi alınırken, Büşra’nın cenazesi morga kaldırıldı. Büşra Şahin’in ölümü, Kemer Lisesi’ndeki arkadaşlarını ise şoke etti. Bazı arkadaşları olay yerine koşarken, yarın yapılacak cenaze törenine tüm lise öğrencilerinin katılacağı öğrenildi.