'Artist Futbol Milli Takımı' Soma'da

Sinan Vardar'ın başkanlığında yeni bir oluşuma giren Somaspor'un sezon açılış maçı için Soma'ya gelen 'Artist Futbol Milli Takımı', madenci şehitliğini ziyaret etti.

Bölgesel Amatör Lig takımlarından Somaspor'un sezon açılışı için ilçeye gelen tiyatro, sinema ve ses sanatçılarından oluşan Artist Futbol Milli Takımı'nda Ersin Korkut, Sarp Levendoğlu, Hakan Meriçliler, Ümit Kantarcılar, Zafer Peker, İbrahim Kendirci, Birol Namoğlu, Mustafa Kemal Öztürk, Deniz Cem ve Olgu Baran Kubilay ile eski futbolcu Ender Alkan yer aldı.

Madencilerin kabirlerini teker teker gezerek dua eden sanatçılar daha sonra bir açıklama yaptı. Müzisyen Deniz Cem, "Soma'ya buruk bir mutlulukla geldik. Bu kaza bütün Türkiye gibi bizleri de üzdü. Çok kötü bir kazaydı. 16 ülkenin yer aldığı bir programda yine Soma'yı anmıştık. Bugün de kendimiz gelip burada olmak istedik. Umuyoruz bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Daha iyi tedbirler alınır. Gerçekten hayatlar çok değerli. Bugün bir maç yapacağız. İnşallah ailelerimize ve geride kalanlara bir faydası olur. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız." dedi.

Oyuncu Ersin Korkut ise yakınlarını ve ailelerini kaybedenlere başsağlığı ve sabırlar diledi. Bir diğer oyuncu İbrahim Demirci ise morallerine bir nebze olarak katkı sağlarlarsa kendileri için büyük mutluluk olacağını belirtti. Demirci, "İnşallah böyle bir kaza yaşanmaz. Buraya gelmek buna vesile olmak bizim için büyük bir sevinç." diye konuştu.

Açıklamanın ardından sanatçılar, Soma Atatürk Stadyumu'na geçti.

Soma Atatürk Stadı'ndaki sezon açılış programında ilk olarak 'Artist Futbol Milli Takımı' ile gazetecilerden oluşan takım gösteri maçı yaptı. 'Artist'lerin yer aldığı takım maçı 3-1 kazandı.