"Soma'yı Süper Lig'e çıkaracağız"

Bölgesel Amatör Lig takımlarından Somaspor, sezonu Süper Lig takımlarından Eskişehirspor ile oynadığı özel maç ile açtı. Karşılaşma golsüz berabere tamamlandı.

13 Mayıs tarihinde Soma'da meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından Sinan Vardar'ın başkanlığında yepyeni bir oluşuma giren Somaspor, sezon açılış töreninde Eskişehirspor'u ağırladı. Soma Atatürk Stadyumu'nda oynanan maç öncesi kurban kesilerek, eski Somasporlu futbolculara plaket verildi.

Uzun yıllar Beşiktaş'ta yöneticilik yapan, Somaspor başkanlığını devralan Sinan Vardar, şampiyonluk sözü verdi. Vardar, "Soma'ya ne yapabileceğimi düşündüm. Sporun içinden gelen bir isim olduğum için Somalıların çok sevdiği futbolu ileriye götürebileceğime karar verdim. Konuyu Kaymakam Atçı ve Belediye Başkanı Ergene'ye ilettim. Başkanlığı devraldım. Hedefim Somaspor'u Süper Lig'de görmek. Yaşım 65. Allah izin verirse ömrüm yeterse ben Soma'yı Süper Lig'e çıkaracağımıza inanıyorum" dedi.

Başkan Sinan Vardar, daha önce Soma'nın ismini bilmediğini, maden faciasının ardından çizmesini çıkartmak isteyen Murat Yalçın'ın görüntülerinden çok etkilendiğini söyledi. Vardar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Soma'da en kısa zamanda bir futbolcu fabrikası kuracağım. Bununla paralel olarak sosyal projelere de imza atacağız. Soma'nın hem spor hem sosyal açıdan gelişmesi için her türlü faaliyette bulunacağım. Soma'yı çok sevdim, insan yapısı çok güzel, çok mert, çok yardımsever insanlar. Yalnız futbolda değil, Soma'nın sosyal olarak gelişmesi ekonomik gelişmesiyle ilgili biraz katkım olursa ne mutlu bana."

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ilçeye çok güzel tesisler yaptığını belirterek, "Atatürk Stadı için ihale tamamlandı. Stadın her iki tarafına tribün yapılacak. Spor salonumuzun tamiratı yapılıyor, çok güzel bir gençlik merkez inşaatı devam ediyor" dedi.