Muğla'da özelleştirme karşıtı eylem sürüyor

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde bulunan Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri'nin özelleştirilmesine karşı direnişlerini sürdüren işçiler, işyerleri önünde barikatlar kurarak basın açıklaması yaptı.

İşyeri önünde nöbetleşe bekleyen işçiler, firma yetkililerini içeriye almayacaklarını açıkladı. Milas'ta bulunan ve özelleştirme kararı geçen ay Resmi Gazete'de yayımlanan Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri'nin işçileri bu sabah saat 08.00'da Milas - Ören Karayolu'nun 22'inci kilometresinde bulunan Yeniköy Linyit İşletmeleri önünde toplandı. İşçiler açıklama öncesinde İstanbul'daki asansör faciasında yaşamını yitiren 10 işçi için saygı duruşunda bulundu.

İşyeri girişinde bir araya gelen çalışanlara Tes - İş ve Maden-İş Sendikaları adına konuşan T. Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Başkanı Süleyman Girgin, "Sizin kararlılığınız karşısında işyerlerimize giremeyen alıcı firmanın yetkilileri, çareyi işyerleri dışında görüşme yapmakta buldu. Alıcı firma yetkililerinin Milas'a gelerek bir otelde görüşmeler yapmaya başladığını öğrendik. Nerede kaldıklarını, kimlerle görüştüklerini biliyoruz. Anlaşılan o ki bizim vermek istediğimiz mesajı tam olarak algılayamamışlar. Türkiye'de her gün işçiler ölüyor. Güvencesiz, kuralsız çalışmak zorunda bırakılan işçiler maden ocaklarında, tersanelerde, inşaatlarda, şantiyelerde ölürken, birileri zenginleşmeye devam edip servetlerine servet katıyor. Türkiye bir yandan sermaye için cennet haline getirilirken diğer yandan, emekçiler için cehennem haline dönüştürülüyor. Direnişimiz daha önce olduğu gibi şimdi de devam edecek. Emeğe ve emekçiye saygısı olan herkesin, bu kavgaya omuz vermesi emeğin yarınları açısından hayati öneme sahiptir" diye konuştu.

Girgin'in açıklaması sırasında alanda bulunan işçiler, 'Direne direne kazanacağız', 'Ekmek yoksa barış da yok', 'İşçilerin birliği sermayeyi yenecek', 'Yaşasın onurlu mücadelemiz' ve 'Zafer direnen emekçinin olacak' sloganları attı.