Milli Takım'ın omurgası Konak Belediyespor

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Dünya Kupası eleme maçlarında mücadele edecek Kadın A Milli Futbol Takımı aday kadrosuna çağrılan Konak Belediyespor’un 9 kadın futbolcusunu makamında konuk ederek, başarılar diledi.

Dünya Kupası eleme maçlarında mücadele edecek Kadın A Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı. Geçen yıl ligi namağlup şampiyon bitiren Konak Belediyespor, A Milli Takım’a 9 futbolcu birden gönderdi. 18 kişilik aday kadronun yüzde 50’sini oluşturan Konak Belediyesporlu oyuncular sevinçlerini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’la paylaştı.

13 Eylül Cumartesi günü Ukrayna ile karşılaşacak olan oyunculara başarılar dileyen Başkan Pekdaş, “Sizlerin özgür bireyler olmanızı, kendi kararlarınızı verebilmenizi önemsiyoruz. Spor insanın gelişiminde önemli araçlardan bir tanesidir. Spor yaparak kendinizi disipline ediyorsunuz. Bizim için sonuçtan öte, sizin yaptıklarınız, bireysel gelişimleriniz önemli. Ukrayna maçında size başarılar diliyorum. Bizi iyi temsil edeceğinize inanıyorum. Öyle ki, ‘Geldiler, iyiydiler, kimlikliydiler, başarılıydılar, saygılıydılar, örnek takımdılar’ desinler. Ben böyle olduğunuzu biliyorum. Böyle olduğu için de başarı geliyor” dedi.

Hayatın sadece bir maçla sınırlı olmadığını, insanın yaşam boyu pek çok zorlu maçlara çıktığını dile getiren Pekdaş, kadın futbolculara gittikleri ülkelerin tarihi ve kültürel mekanlarını da gezmelerini tavsiye etti. Başkan Pekdaş, Ukrayna’nın ardından 17 Eylül’de Bursa’da oynanacak Belerus maçına da seyirci desteği vereceklerini söyledi

Teknik direktör Hüseyin Tavur da A Milli Takım’a 9 futbolcu göndermekten dolayı mutlu ve gururlu olduklarını dile getirdi. Futbolcularının gösterdiği çabanın karşılığını aldığını belirten Tavur, A Milli Takımın yanı sıra u19 Milli Takımı’na da iki futbolcu gönderdiklerini kaydetti.

Konak Belediyespor’da A Milli Takım’ın aday kadrosuna giden futbolcuların isimleri şöyle; Esra Erol, Fatma Şahin, Yaşam Göksu, Arzu Karabulut, Didem Karagenç, Sibel Duman, Eylül Elgalp, Yağmur Uraz, Ceren Nurlu. u19 Milli Takımı'na çağrılan isimler ise Ebru Topçu ve Berna Yeniçeri.