CHP'de 'çatlak ses' ihraç sebebi

İzmir'in Bornova İlçesi'nde dört yıl önce CHP'ye üye olan Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, partiden ihraç talebiyle disipline gönderildi.

İl Başkanlığı'nın Kantarlı'ya gönderdiği tebligatta, "Sosyal medya üzerinden Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı parti suçu işlediğiniz ifade edilerek, tüzüğümüzün 70/A maddesi uyarınca tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiş bulunmaktasınız. Bu konuda sözlü ve yazılı savunmanızı yapmak üzere CHP İl Başkanlığı'nda yapılacak toplantıya katılımınız rica olunur" denildi.

Kantarlı, sosyal medya hesaplarından Kılıçdaroğlu'nun politikalarını ve özellikle eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu'nun partiye davet edilmesini eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu verdiği bir röportajda "Bundan sonra parti içinde çatlak seslere izin vermeyeceğim. Eleştirmek isteyen gider sadece o organlarda eleştirisini yapar. Bu ilkeye uymayanlar konusunda bundan sonra acımasız olacağım" demişti.

Prof. Dr. Kayhan Kantarlı ise karara üzülmediğini, 17 Eylül'de disiplin kuruluna savunma vereceğini belirterek, "Tek adam yönetimine gelindiği için eleştiride bulundum. Parti içine demokrasi getiremeyen biri ülkeye hiç getiremez. Ben gerçeği yansıttım. Karara üzülmedim. Mücadelede bu riskler göze alınır” dedi.