Kılıçdaroğlu: Siyasal rüşvete teslim olmayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurultayın ardından ilk kez toplanan Parti Meclisi'nde konuştu, yaklaşan HSYK seçimleri öncesi hakim ve savcılara seslenerek "Siyasal rüşvete teslim olan bir adaletten adalet beklenemez" dedi.

 CHP 18’nci Olağanüstü Kurultayı’nda belirlenen 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ilk toplantısını yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, 12 Ekim'de yapılacak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri öncesinde yargı mensuplarına yapılacağı açıklanan zam ve sicil affı ile ilgili şunları söyledi:

"İktidar bütün gücüyle bu seçimlere yoğunlaşmış durumda. Başbakanı ziyaret ediyor bazıları, özel rüşvet taleplerinde bulunuyor bazıları. 'Olur' diyorlar 'sizin maaşlarınızı arttıracağız. Yeter ki bizim istediğimiz kişileri HSYK'ya seçin'. Buradan bütün savcılara ve hakimlere sesleniyorum, eğer bu ülkede adalete ve yargıya saygı duyulacaksa o saygıyı önce siz duyacaksınız, siz sağlayacaksınız. Siyasal rüşvete teslim olan bir adaletten adalet beklenemez"

"Özel aklama mahkemeleri"

Kılıçdaroğlu iktidarın kimsenin dokunmadığı imtiyazlı bir sınıf yarattığını savundu. "Silivri toplama kampını hiç unutmayacağız" diyen CHP lideri, iktidarın Özel Yetkili Mahkemeler'den sonra 'özel aklama mahkemeleri' kurduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu "Gücü elinde tutanların yaptığı yolsuzlukların araştırılmamasının yolunu buldular" dedi.

"İş cinayetleri"

Kılıçdaroğlu, 10 işçinin ölümüne neden olan İstanbul'daki inşaatta yaşanan asansör faciasıyla ilgili olarak da iktidarı hedef aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 'cinayetten farkı yok' dediği açıklamayı eleştiren Kılıçdaroğlu, Çelik'in bu şekilde iktidara yönelik tepkileri azaltmaya çalıştığını savundu ve Türkiye'nin "iş cinayetlerinde" Avrupa'da ilk, dünyada da üçüncü sırada yer aldığını belirterek, "Nasıl bir demokrasidir, nasıl bir hukuktur, nasıl bir ekonomi anlayışıdır? İnsanın açıkça vahşi kapitalizme teslim edildiği süreci yaşıyoruz" dedi.