Aziz Kocaoğlu: RES yatırımlarının yerleri yanlış

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, Çeşme Yarımadası'nda artan RES yatırımlarında (Rüzgar Enerjisi Santrali) yer seçimlerinin yanlış yapıldığını söyledi.

Kocaoğlu, "Yerel yönetimler RES yatırımlarına karşı değil. Yapılan planlar bilinçsiz, baştan savma, Ankara'da harita üzerinde yapılan noktalamalardı. Belediyelerle görüşülmesi gerekir" dedi.

Güzelbahçe Kültür Merkezi'nin açılışına katılan Kocaoğlu, son dönemde İzmir genelinde ve özellikle Çeşme Yarımadası'nda yaygınlaşan RES yatırımları ile ilgili konuştu.

Yarımada'da RES yatırımlarının arttığına dikkat çeken Kocaoğlu, "Ama yer seçimleri yanlış. Temiz enerjiye hepimizin ihtiyacı var. Ama adamın evine kadar, bahçesine kadar, tarlasına kadar girersen herkes buna karşı çıkar. RES'e karşı gösterilen yerel yönetimler aslında bu yatırımlara karşı değildir. Yapılan planlar bilinçsiz, baştan savma, Ankara'da harita üzerinde yapılan noktalamalardır. Bunlardan acilen vazgeçilmesi, bu işlerin belediyeler ile görüşülerek halledilmesi lazımdır. Doğru, aklı ve bilimi kullanılarak bulunur. Akıl ve bilim kullanarak büyürseniz, kaynakları doğru kullanırsanız, hedefe en sağlam ve en kısa yoldan ulaşırsınız"dedi.