Ambulansla minibüs çarpıştı: 5 yaralı

Aydın'dan Denizli’deki özel bir hastaneye hamile hasta taşıyan ambulans, kavşakta minibüsle çarpıştı. Kazada, minibüs şoförü ile ambulansın içindeki hamile hasta dahil toplam 5 kişi yaralandı. Ambulans şoförü bulunduğu yerde sıkıştı. Kaza, Denizli- İzmir karayolu Hal Kavşağı’nda meydana geldi.

Murat Sertel (36), Aydın Kent Hastanesi’ne ait 09 AY 512 plakalı ambulansla, Denizli’deki ER-PA Özel Sağlık Hastanesi’ne hamile bir hasta götürmek için yola çıktı. İçinde hasta yakını ve bir hemşirenin de bulunduğu ambulans, Denizli kent merkezine girmek üzereyken, kavşakta Yahya Ünlü’nün (64) kullandığı 20 KY 413 plakalı minibüsle çarpıştı.

Ambulans içindeki hamile Emine Karaoğlu (22) kazayı hafif sıyrıklarla atlattı, ancak uzun süre şok yaşadı. Genç kadının yanında bulunun kayınvalidesi Fatma Karaoğlu (42) da kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, Hemşire Huriye Akbay (32) ve minibüs şoförü Ünlü, yaralandı. Ambulans şoförü ise bulunduğu yere sıkıştı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri gönderildi.

İTFAİYE KURTARDI

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. İtfaiye ekipleri, ambulansta sıkışan şoför Murat Sertel’i kısa bir çalışma sonucu bulunduğu yerden kurtarmayı başardı. Sertel, ambulansla Servergazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

AMBULANSI FARK ETMEMİŞ

Polis ekipleri, karayolunda ikinci bir kaza yaşanmaması için güvenlik önlemi aldı. Minibüs şoförünün yeşil ışıkta geçtiği, ancak sireniyle gelen ambulansı fark etmediği için kazanın meydana geldiği öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.