"Biz Gekas'ı taşıyoruz Gekas da bizi"

Dün akşam Manisa'da 2-2 sona eren Akhisar Belediyespor-Sivasspor maçı,
tam bir heyecan kasırgası şeklinde geçti.

"Almanya Gol Kralı" apoletli Akhisarlı Gekas ile geçen sezon Süper Lig'de krallık tacını takan Sivaslı Aatif'in 2'şer gollü düellosu nefesleri kesti.

Gol perdesini 9'uncu dakikada Kenan'ın ortasını kafayla ağlara gönderen Gekas açtı. 59'uncu dakikada bu kez sazı Aatif aldı. Cicero'yla duvar pası yapan Aatif, kaleci Oğuz'u avlayıp skoru 1-1'e taşıyan golü attı. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken 90+1'inci dakikada Faslı Aatif, konuk ekibi 2-1 öne geçirdi. Akhisar Belediyespor'un hayalleri tükenmek üzereyken 90+3'te bir kez daha sahneye çıkan Yunanların "Gol Tanrısı" Gekas son sözü söyledi ve skoru 2-2 olarak ilan etti.

2012-2013 sezonunda da görev yaptığı Akhisar'da son olarak 13 Mayıs 2013'te fileleri sarsan Yunan futbolcu, 490 gün sonra yeşil siyahlı formayla gol sevinci yaşadı.

Bu arada hakem Özgür Yankaya'nın 52'nci dakikada Akhisar aleyhine verdiği penaltıyı yardımcısının uyarısıyla iptal etmesi de maça damgasını vuran olaylardan biriydi.

GEKAS'A ÖVGÜ

Akhisar Belediyespor teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, karşılaşma sonrası Gekas'a övgü yağdırdı. Tüm planlarını Yunan futbolcu üzerine kurduğunu dile getiren Akçay, "Gekas'ın takıma savunma anlamında katkı yapmayacağını biliyoruz ve bunu düşünerek hareket ediyoruz. Biz takım olarak Gekas'ı taşıyoruz, Gekas da bizi taşıyor. O çok dürüst ve gerçekten kaliteli bir insan. Antrenmanların dozajını kaçırmadan çalışıyor, karşılığını da alıyor" dedi.