Trafikte sorumlu çiftçi kampanyası

Manisa’da “Karayolu Trafik Güvenliği” haftası nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı ve Ziraat Odası tarafından “Tepe lambanı tak, trafiğe çıktığında yak” sloganı ile başlatılan “Trafikte sorumlu çiftçi” kampanyasının açılışı, Saruhanlı’nın Paşaköy beldesinde yapıldı.

Beldedeki Mustafa İzci İlköğretim Okulunun bahçesinde düzenlenen törene İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Doğru, Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve dizi oyuncusu Emre Kızılırmak ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Alay Komutanı Doğru, programın açılışında yaptığı konuşmada karayolunda görünür olma şartlarını taşımayan bir traktör ile hareket etmenin önceden kestirilmesi güç sonuçlara davetiye çıkarabileceğini kaydetti. Manisa il genelinde 74 bin 392 traktör bulunduğunu, son 5 yıl içinde traktörlerin karıştığı kazalarda 65 kişinin öldüğünü, 273 kişinin de yaralandığını belirten Doğru, şöyle dedi: “Bu kampanyadaki amacımız kazaları önlemek, belirtilen sayıları en aza indirmektir. Unutulmamalıdır ki kazaları araçlar değil, insanlar yapmaktadır.

Vatandaşlarımızın trafikte her an sorumlu davranıp kurallara uymalarını temenni ediyoruz.” Kaymakam Otcu’nun da kısa bir konuşma yaptığı programda patlayıcı madde arama köpeği Horon ve narkotik ve psikotrop madde arama köpeği Elem’in gösterisi büyük beğeni kazandı. Programın sonunda alanda hazır bekletilen traktörlere döner lamba takıldı ve çiftçilere döner lamba dağıtıldı.

Protokol üyeleri ve vatandaşlar son olarak Jandarma Trafik araç ve malzemelerinin tanıtım standını gezdi.

ÜNLÜ OYUNCUDAN KAMPANYAYA DESTEK

Saruhanlı İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir’in arkadaşı olan ve kampanyaya destek vermek amacıyla İstanbul’dan ilçeye gelen dizi oyuncusu ve manken Emre Kızılırmak da çiftçilere döner lamba dağıttı. Daha sonra ilköğretim okulu öğrencileriyle bir araya gelen Kızılırmak, öğrencilere trafik kurallarına ilişkin bilgilerin yer aldığı afişlerden dağıttı. (SD-ERG-Y)