"Hadi biz görmüyoruz onlar da mı görmüyor"

İzmir'de defalarca gündeme gelmesine rağmen görme engellilerin kaldırımlarda rahat yürümesini sağlayan yürüyüş yollarındaki işgalin ardı arkası kesilmiyor.

İşgallerin yanı sıra, Gazi Bulvarı'nda engelli yolu üzerindeki yangın söndürme vanası da dikkat çekiyor. Birçok engellinin yolun üzerindeki yangın vanasına çarpıp yaralandığı belirtiliyor.

Engelli yollarının en çok ihlal edildiği yerlerin başında Çankaya semti geliyor. Binasında onarım çalışması yapmak için kaldırımdaki engelli yollunun çevresini şerit ile çevirip, geçişe kapatanlara da rastlanıyor. Ayrıca engelli yolları üzerindeki araç parkları ve konulan çiçek saksıları dikkatlerden kaçmıyor. Bazı yerlerde özel kabartmalı engelli yürüme yollarının zarar gördüğü de gözleniyor.

"BİZ GÖRMÜYORUZ ONLAR DA MI GÖRMÜYOR?"

Bu duruma isyan eden engelliler ise "Herhalde bizlerin evlerimizden dışarı çıkmamızı istemiyorlar. Kaldırımlarda bizlere ait yollarda bir şeye çarpıp yaralanmamak için tedirgin yürüyoruz. Bu kentin sorumluları nerede, niçin denetime çıkmıyorlar? Eğer daha sıkı denetim yapsalar, bu olumsuzluklar yaşanmaz. Hadi biz görmüyoruz, kaldırım üzerindeki bu vanayı ve diğer işgalleri onlar da mı görmüyor" diyerek sitem ediyor.