Derbide penaltılarla gülen taraf Altay oldu: 4-5

Ziraat Türkiye Kupası ikinci turunda iki İzmir ekibi karşı karşıya geldi. Karşıyaka ile Altay arasında Buca Arena'da oynanan ve normal süresi 1-1 biten mücadele Altay'ın penaltı atışları sonucunda 5-4'lük üstünlüğüyle sonuçlandı.

Müsabakaya Karşıyaka, Behram Zülaloğlu, Mahir Shukurov, Chikeluba Ofoedu, Can Erdem, Onur Okan, Mustafa Aşan, Mehmet Yiğit, Yenal Tuncer, Cenk Güvenç, Mehmet Ayaz ve Ahmet Arı, Altay ise Burak Cengiz, Tahir Kurt, Bedri Can Özdoğan, Halil Yılmaz, Orhan Ağsay, İlyas Çakmak, Hikmet Yiğit Yöney, Fatih Yiğen, Yüksel Kayaalp, Osman Berk Kınlı ve İsmet Kavuştu 11'iyle sahaya çıktı.

Maç öncesinde iki takım birlikte tribünlere giderek taraftarları selamladı.

İlk yarıya her iki takım da kontrollü oynayarak başlarken maçın ilk tehlikeli atağı 10. dakikada Altay'dan geldi. Savunmanın arkasına sarkan Bedri'nin sol çaprazdan çektiği şutu, açıyı iyi kapatan Behram kornere çelmeyi başardı. İlerleyen dakikalarda yeşil kırmızılılar kanatlardan etkili olmaya çalışırken Altay duran toplarla gol bulmaya çalıştı. İki İzmir temsilcisi de ilk yarı boyunca hücumda etkisiz kalınca devreye golsüz eşitlikle girildi.

İkinci yarıdaki ilk tehlikeli atağı gerçekleştiren taraf yine Altay oldu. 46. dakikada ceza alanı dışına açılan topa gelişine çok sert vuran Bedri'nin şutunu Behram zorlukla çıkardı. Dakikalar 58'i gösterdiğinde Behram ceza alanı dışında topa elle dokunarak kırmızı kart gördü ve ondan boşalan kaleyi Onur Okan'ın yerine oyuna giren Aykut Kıratlı devraldı. Bir kişi eksik oynamasına rağmen Karşıyaka, oyundaki ağırlığını artırırken 74. dakikada Can Erdem'in yerine Kahe'nin girmesiyle Yusuf Şimşek oyuna ilk müdahalesini yaptı. Bunun üzerine Altay tarafında Mesut Toros'un hamleleri gecikmedi. 75. dakikada Halil Yılmaz yerini İhsan Furkan Deniz'e bırakırken 77'de oyundan alınan Orhan Ağsay'ın yerine Hüsamettin Yener oyuna dahil oldu.

Kontra ataklar ile etkili olmaya çalışan Altay, aradığı golü 86. dakikada buldu. Yüksel Kayaalp'in sağ kanattan yaptığı ortaya kaleciden önce kafasını uzatmayı başaran Tahir Kurt takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Golden sonra baskısını iyice artıran Karşıyaka, 81 .dakikada Ahmet Arı'nın yerine oyuna dahil olan Juninho ile beraberliği buldu. 90+3'te Kahe'nin savunmadan seken şutunu vole ile tamamlayan Brezilyalı oyuncu maçı uzatmalara taşıyan isim oldu.

Uzatma dakikalarında oyunun şekli değişmedi. Karşıyaka oyunun kontrolünü sağlayarak gol bulmaya çalışırken Altay'ın gol umudu kontra ataklar oldu. İki takımın da iyice yorulmasıyla uzatmalarda gol olmayınca galibi belirlemek üzere penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarında Altay, kullandığı dört atışı da gole çevirirken Karşıyaka'da Juninho ve Ofoedu'nun topu dışarı yollaması ile siyah beyazlılar karşılaşmayı 5-4 kazanarak adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

Altay taraftarı ile polis arasında arbede
Maçın 10. dakikasında tribüne girmeye çalışan Altaylılar ile polis arasında arbede yaşandı. Polisin taraftarları stada almaması ile gerilen ortamda yaralanan iki kişi hazırda bekleyen ambulansta tedavi edildi. Yaşanan gerginliğin ardından stat kapılarının açılmasıyla Altay taraftarları kendilerine ayrılan yerleri doldurdu.

Karşıyakalıların yol çilesi
Alsancak Stadı'nın kapatılmasının ardından maçlarını Buca Arena'da oynayan Karşıyaka'da taraftarlar Buca trafiğine takıldı. Passolig protestoları nedeniyle daha önce lig maçlarında takımlarını stat içinde destekleyemeyen taraftarlar, Türkiye Kupası maçı için Buca Arena'ya akın etti. Akşam iş çıkışı saatlerinde hali hazırda kalabalık olan Buca'ya ilçe dışından taraftarların yoğun ilgi göstermesi ile trafik iyice kilitlendi.

Yeşil kırmızılı takıma gönül verenler kendilerine tahsis edilen belediye otobüsleriyle Şirinyer aktarma merkezinden stada getirildi. Statta maraton tribünü dolduran Karşıyakalılar bu sezon ilk defa takımını tribünden destekledi.

Kaynak: hepimizmir.com