300 kiloluk genç kız yardım eli bekliyor

İZMİR’in Torbalı İlçesi Atatürk Mahallesi’nde yaşayan 19 yaşındaki Emel Ayaf, fazla kiloları nedeniyle yatağa mahkum oldu.

Hem sağlığına kavuşmak hem de okuluna devam etmek isteyen 300 kilo ağırlığındaki genç kız, kendisine uzanacak yardım eli bekliyor.

Torbalı’daki Ayaf ailesinin 6 çocuğundan 2’ncisi olan Emel Ayaf, aşırı kiloları nedeniyle yatağa bağımlı oldu. Tedavi olmasına rağmen doğuştan aldığı kiloları veremediği için sosyal çevre edinemediğini ve bu yüzden eve kapandığını söyleyen Ayaf, hem sağlığına kavuşmak hem de eğitimine devam edebilmek için yetkililerden yardım bekliyor.

Tek başına ayağa bile kalkamayan Ayaf’ın tek isteği, kilo verip hayatını normal bir şekilde sürdürebilmek. Özellikle son 4 yılda aşırı derecede kilo almaya başladığını ve bir türlü kilolarından kurtulamadığını belirten Emel Ayaf, "Ne yapacağımı şaşırdım. Bütün kapılar yüzüme kapalı. Yardım istiyorum, beni bu halimden kurtarın. Ben para istemiyorum, sağlıklı olmak istiyorum. Su içsem bile yarıyor. Hiçbir hastane beni kabul etmiyor. Doktor doktor dolaştım bana teşhis koymadılar. Kilolarım doğuştan beri vardı. Daha 2 aylıkken kilo almaya başlamışım. Şimdi 300 kiloyum ama bu kilolarım gün geçtikçe artıyor. Kilolarım nedeniyle diyabet hastası oldum. Çocukken tedavi olmak için doktora götürmüşler, ’şişman bebektir’ deyip geri göndermişler. Şimdi de bu kilolardan dolayı tansiyon hastası oldum. Hastalığım günden güne beni olumsuz etkiliyor. Hiçbir şey yapamıyorum. Yürüme egzersizleri yapamıyorum. Çok doktora gittim ama tedavi olamadım bir türlü. Hastalığıma çare istiyorum" dedi.

DİYETİSYEN OLMAK İSTİYOR

Genç bir kız olmasına rağmen sosyal yaşamdan uzaklaştığını anlatan Emel Ayaf, insanlardan uzak durmak zorunda kaldığını belirterek, "Ben de hayatı yaşamak istiyorum. Yürüyemiyorum, koşamıyorum, yaşıtlarım gibi davranamıyorum. Artık kilolarımdan dolayı evden dışarı bile çıkamıyorum. Kilolarım günden güne artmaya devam ediyor. Yemekle de alakası yok, çünkü ben zaten diyet uyguluyorum. Günden güne daha da kötü oluyorum. Hastalığım yüzünden psikolojik olarak ciddi sorunlar yaşamaya başladım. Hastalığım birçok konuda bana engel oldu. Okul okuyamadım. Tek isteğim okumak, eğer okuyabilirsem başkaları da benim gibi olmasın diye diyetisyen olacağım. Çaresizim, kilolarıma çözüm arıyorum. Artık dayanamıyorum" diye konuştu. (Yaşar Ceylan - Hürriyet)