6 yaşındaki minik ressam ilk sergisini açıyor

2 yaşında resim yapmaya başlayan ve henüz okuma yazma bile bilmeyen 6 yaşındaki minik ressam Mehmet Eren Efeler'in ilk sergisi 29 Eylül’de Bostanlı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Tezhip ve minyatür sanatçısı Seçil Sever’in oğlu olan Mehmet Eren’in sergisi, 29 Eylül’de Güzel Sanatlar Parkı’nın içinde bulunan Bostanlı Sanat Galerisi’nde ziyarete açılacak. Sergi, minik ressamın 3 yaşından bu yana yaptığı resimlerden oluşacak.

Bu yıl ilkokula başlamanın sevincini de yaşayan Mehmet Eren’in sergisi 29 Eylül - 5 Ekim tarihleri arasında açık olacak ve Kurban Bayramı’nın ilk iki gününde de ziyaret edilebilecek.

ÖDÜLLÜ YETENEK

Geçen yıl bir karma sergiye katılan minik ressam, bu yıl 23 Nisan Kipa Çocuklar Arası Resim Yarışması’nda da yeteneğini ödülle taçlandırmıştı. Yarışmaya katılan 5-8 yaş aralığındaki 422 çocuk arasından sıyrılarak ikincilik ödülüne layık görülmüştü.

Çocukların sanatla iç içe büyümesine büyük önem verdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karşıyaka’yı sanatta bir marka haline getirmek için çalışıyoruz. Çocuklarımıza temelden sanat sevgisini aşılamanın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Ressamlardan önemli övgüler alan Mehmet Eren’in sergisine de Karşıyaka’da ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sergiyi herkes görmeli” dedi.

“RESİM VE HEYKELİ SEVİYORUM”

Minik ressam Mehmet Eren Efeler ise resim tutkusunu şu sözlerle aktardı: “En çok sevdiğim şeyler resim ve heykel yapmak. Oyun hamurundan her türden hayvan heykeli yapıyorum. Bugüne kadar evde ve okulda pek çok resim yaptım. Annem ile bu çalışmalarımı sergilemeye karar verdik” diye konuştu.