İzmir'in 'Karakutu'su açılıyor

İzmir'in sanat yaşamına katkı koyma hedefiyle yola çıkan Han Tiyatrosu yeni sezonu dün düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı.

Han Tiyatrosu, 10 Ekim’de perdelerini yine sıradışı bir oyunla açacak.

3. Ünal Gürel Yarışması’nda birinciliğe layık görülen Dilek Şenman Can’ın kaleme aldığı psikolojik gerilim Karakutu, ilk kez tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Devlet Sanatçısı ve Han Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Rüçhan Gürel, sezon için iddalı oyunları sahnelediklerini belirterek, “İzmirli sanatseverler bu yıl tiyatro bağımlısı olacak. İlk oyunumuz Karakutu ile seyircimize, koltuklarında rahat oturamayacaklarının garantisini veriyoruz. Hatta sinemada izlediğiniz gerilim filmleri bile Karakutu’nun yanında komedi kalır” dedi.

Büyük ilgi gören oyunun 10 Ekim biletlerinin tamamının satıldığını, bu nedenle ertesi gün oyunu yine sahneleme kararı aldıklarını ifade eden Gürel, “Sanatseverler merak etmesin Karakutu’yu 17-18-24 ve 25 Ekim tarihlerinde yine Han Tiyatrosu’nda olacak” dedi.

Sezonun bir diğer iddialı oyununun kahramanlık destanı “Cumhuriyet Türküsü” olduğunu söyleyen Rüçhan Gürel, “Cumhuriyet’e giden yolda verilen kurtuluş mücadelesinde İzmir’in rolünü tüm gerçekliğiyle gözler önüne sereceğiz. Biz her sahnelediğimizde içimizdeki İzmir ruhuyla bir kez daha gurur duyuyoruz” dedi. Gürel Cumhuriyet Türküsü’nün de 29 ve 31 Ekim ile 1 Kasım tarihlerinde sahneleneceğini belirtti.

Çocuklara da sürprizleri olduğunu ifade eden Gürel, “Onları kahkahaya boğacak bir oyunumuz var. İnanılmaz bir komedi olan Güzel ve Çirkin 5,19,26 Ekim ile 2 Kasım’da çocuklarımızı ağırlayacak” diye konuştu.

Karakutu: Bir hapishanede 6 farklı adam ve aralarına katılan bir seri katil kendilerini bir kapanın içinde bulur. Bu karakutudan çıkış olup olmadığını izleyerek görebilirsiniz.