"Kruvaziyer turizminde karamsar olmamalı"

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, 2003’ten itibaren kruvaziyer turizminde yıldızı parlayan ve son üç yıldır Avrupa’nın en iyi destinasyonu seçilen İzmir’in, son aylarda kan kaybı yaşamasının sektörde karamsarlığa yol açmaması gerektiğini belirterek, “Biz çalışmalarımıza devam edelim ve önümüze bakalım” dedi.

Türkiye’nin en büyük konteyner limanlarından biri olarak bilinen Alsancak Limanı’nın, geçtiğimiz yıla kadar kruvaziyer turizmde atağa geçtiğini kaydeden Öztürk, yapılacak çalışmalarla İzmir’in kruvaziyer turizminde eski verileri yakalayacağına inandığını kaydetti.

Kruvaziyer turizmi ile ilgili değerlendirme yapılırken Çeşme ve Kuşadası’na gelen gemilerinin gözardı edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aslında İzmir kaybetmiyor. Daha önce İzmir’e gelen kruvaziyer gemilerinin bir kısmı şimdi Çeşme ve Kuşadası’na uğruyor, pasta bölünmüş durumda. Bu işin kaybedeni yok. Bölgenin kruvaziyer turizminin kazancının ve rakamlarının bütün olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Sonuçta, bölge ve Türkiye ekonomisi kazanıyor.” dedi.