Vali Kıraç, Sertel'e veda etti

İzmir’de 6 yılı aşkın süre görev aldıktan sonra Diyarbakır’a atanan Vali Cahit Kıraç, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, Başkan Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

İzmir’den ayrılacağı için üzüntülü olduğunu belirten Vali Kıraç, “İzmir’den, İzmirli dostlarımdan ayrılacağım için üzülüyorum elbette. İnsan olarak her ayrıldığımız yerde duygusal burukluklar oluştu ancak önemli olan arkanızdan ‘iyi adamdı’ dedirtmek.” dedi.

Atanma kararını “nöbet değişimi” olarak değerlendiren Vali Cahit Kıraç, Mayıs ayı sonunda Diyarbakır’daki görevine başlayacağı bilgisini verdi.

GÖNÜL DESTEĞİ SÜRECEK

Yasal mevzuat gereği EXPO’daki görevlerini bırakacağını söyleyen Kıraç, şöyle dedi:

“Bütün projeler kaldığı yerden devam edecek. EXPO 2020 konusunda gönül desteğim her zaman devam edecek, birikimlerimizi yeni Valimizle de paylaşacağım. İzmir Valisi yönetiminde çalışmalar sürecek. Planlamalar yapılmış durumda, dosyalarımız, görsellerimiz ve projeksiyonumuz hazır. Valimiz, yeni enerjisini katarak, bunları daha ileri götürmenin yolları bulunacaktır. Diyarbakır'da EXPO'ya gönül desteğimizi devam ettireceğiz.”

Görev süresi boyunca İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve İzmir basınıyla iyi bir işbirliği yakaladıklarını belirten Vali Kıraç, Başkan Atilla Sertel’in şahsında İzmirli gazetecilere teşekkürlerini iletti.

Daha sonra söz alan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel de “Atanma kararı hem İzmir için hem de Diyarbakır için hayırlı olsun. Bayrağımızın dalgalandığı her yerde görev görmek çok önemli. İzmir’e yönelik projelerimizde verdiğiniz destekler için teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Sertel ziyaretin anısına, Vali Cahit Kıraç’a İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ve İzmir basınının simgesi olan Hasan Tahsin heykelciği takdim etti.