TGS Ege TV'ye yapılan saldırıyı kınadı

Türkiye Gazeteciler Sendikası, İzmir'de Ege TV muhabiri ve kameramanına
yapılan saldırıya ilişkin bir açıklama yayımladı. 

İzmir Şubesi Yönetim Kurulu imzalı açıklamanın tam metni şöyle:

"Meslektaşlarımıza saldırı kabul edilemez, yetkililer gerekeni yapmalıdır

İzmir'de yayın yapan Ege Tv'nin muhabiri Tezcan Ekizler ve kameraman Kenan Kemaloğlu, Gaziemir'deki yeni fuar alanı inşaatındaki çalışmalarla ilgili haber yapmak üzere dışarıdan görüntü aldıkları sırada, yüklenici firmanın görevlisi tarafından taşlı saldırıya maruz kalmıştır.

İki meslektaşımız, saldırı nedeniyle isabet eden taşlarla hafif yaralanmış ve saldırgan inşaat sorumlusu hakkında şikayetçi olmuştur.

Türkiye'de, basın emekçilerine yönelik fiziki saldırılar, sansür, otosansür, iş güvencesiz, sendikasız çalıştırma ve ifade özgürlüğüne yönelik baskılar olağan hale getirilmeye çalışılmaktadır. Ulusal ve yerel basın kuruluşlarında görev yapan basın emekçilerine yönelik uygulanan bu tür baskı ve saldırı, halkın haber alma hakkına saldırıdır. Zor koşullarda görevini yapmaya çalışan basın emekçileri de bu baskılar ve saldırıların en büyük mağdurudur.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda, yüklenici firma tarafından yapılan Gaziemir yeni fuar alanındaki inşaatta, Ege TV Muhabiri Tezcan Ekizler ve Kameraman Kenan Kemaloğlu'na yapılan saldırı da basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkını doğrudan engellemeye yöneliktir.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu olarak iki meslektaşımıza geçmiş olsun dileğinde bulunurken, yapılan saldırıyı ve sorumluları kınıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve fuar alanı inşaatındaki sorumlulardan bir an önce kamuoyuna açıklama yapmasını bekliyoruz.

Saldırgan görevliler hakkında gereken işlemler yapılmalıdır. Benzer bir saldırının bir daha yaşanmaması için yetkililerin her türlü tedbir almasını istiyoruz.

Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu"