Emre nakil için zamanla yarışacak

Akciğer nakli bekleyen 24 yaşındaki Emre Özyıldız’ın, uygun organ çıkması durumunda 6 saat içinde İstanbul’da olması gerekiyor.

Özyıldız, "İstanbul’da ruhsat sahibi olan hastanede ameliyat olmam gerekiyor. Gündüz uçakla gidebilirim. Ancak haber gece gelirse saat 23.00’ten sonra sefer yok. İstanbul'da oturmama imkanlarım yetmiyor. İkinci bir şansım olmayabilir" dedi.

İşçi emeklisi Süleyman Özyıldız ile ev kadını Betül Özyıldız’ın iki çocuğundan büyüğü Emre'nin, 2 yaşındayken genetik bir hastalık olan kistik fibrozis hastası olduğu belirlendi. Hastalık, o güne kadar akciğer enfeksiyonu şikayetiyle hastaneye götürülen Özyıldız’ın durumundan şüphelenen doktorunun kanı kontrol için İsviçre'ye göndermesiyle ortaya çıktı.

Süleyman ve Betül Özyıldız’ın da taşıyıcısı olduğu hastalık nedeniyle, oğulları Emre'nin sağlığı geçen 21 Şubat’ta iyice kötüleşti. Hastaneye kaldırılıp tedaviye alınan Özyıldız’ın akciğer nakli olması gerektiği belirlendi.

Uygun bir akciğerin çıkması durumunda 6 saat içinde konuyla ilgili ruhsat sahibi olan İstanbul'daki Kartal Koşuyolu Göğüs ve Kalp Hastanesi'nde nakil için hazır olması gereken Özyıldız, sıkıntılı bir dönem yaşamaya başladı.

Ameliyata yetişebilmesi için havayolunu kullanması gerektiğini belirten Özyıldız, uygun organın gece çıkması halinde yetişemeyebileceğini söyledi. Havayolu şirketlerinin saat 23.00’ten sonra Sabiha Gökçen Havaalanı’na seferinin bulunmadığını, İzmir- İstanbul arası karayolunun yaklaşık 8 saat sürdüğünü belirten Emre Özyıldız, "Eğer akciğer çıkarsa ve bu sorun yüzünden nakil gerçekleşmezse bana ikinci bir şansım kalmıyor" dedi.

Galatasaray taraftarı olan Emre Özyıldız başta Fatih Terim olmak üzere yardımsevere seslenerek, "Kendi imkanlarımla İstanbul’da yaşamaya gücüm yetmez. İstanbul’da kalabileceğim bir ev istiyorum. Ameliyat sonrası da 2 sene kalmam da gerekiyor" diye konuştu.