Demirtaş: Batıdan doğuya destek gelmesin istiyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, büst ve bayrak yakılmasına tepki gösterdi.

IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırısına karşı protesto amacıyla yapılan sokak eylemleri ile ilgili konuşan Demirtaş, 'Bayrak ve Atatürk büstünü yakanları kınıyorum. Bunlar batıdan doğuya destek gelmesin diye yapılan provokasyondur" dedi.

Demirtaş şu açıklamalarda bulundu:

TAMPON BÖLGE DEĞİL, KORİDOR AÇILSIN

"Hamaset yapma günlerini geçtik. Direnişteki insanlar kardeş miyiz, değil miyiz görmek istiyorlar. Bu topraklar kimsenin babasının petrol kuyusu değil, halkların öz yurdudur. Yapılması gereken tampon bölge değil, koridor açılmasıdır. Kobanê'nin kendini savunabilmesi için yardımın geçebilmesi amacıyla. Bu direnişi zafere götüreceğiz, buna yürekten inanıyorum. Kobanê ne hava saldırısı istiyor, ne de kara harekatı. Sadece bu abluka kalksın ki kendimizi savunabilelim diyorlar. Kobanê'nin düşmesini bekleyenler hayretler içinde. Tankları sadece tansavarlar durdurabilir sanıyorlar. Oysa iradeyle durduruldu.

AZERBAYCAN OLSAYDI...

Kobanê değil Azerbaycan olsaydı, Türk halkı da sınıra yığılsaydı, hükümet oradaki Türkleri gazla copla dağıtır mıydı? İnsanlarımız burayı boşaltmazlar, evlatları orada, IŞİD katliamı ile yüz yüze. Hükümet bu duyguyu anlayamıyor. Bu kararlılık kırılmadığı sürece Kobanê düşmeyecek. Halkımız hiçbir yerde geri adım atmadan direnişini sürdürürse ablukanın kırılacağına inanıyoruz.