İzmir'de Kobani gözaltılarının hepsi serbest

İzmir'de Kobani eylemlerinde gözaltına alınan ve aralarında HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur’un da bulunduğu 16 kişinin tamamı serbest bırakıldı.

İzmir’de Kobani eylemleri sırasında aralarında 11 çocuğun bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan çocuklar Çocuk Savcılığı’nda işlemleri sonrasında ailelerine teslim edilirken, 16 kişi ifadeleri alınmak üzere İzmir Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Adliyede ifade işlemlerinin aralarında HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur’un da bulunduğu 9 kişi savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. İfadesi alınan 7 kişi ise serbest bırakıldı.

Gözaltındakilerin ifade işlemleri devam ederken HDK ve HDP İzmir İl Yürütmeleri ise gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi. Adliye C Blok önünde yapılan ve onlarca kişinin katıldığı açıklamada kurumlar adına açıklamayı okuyan HDP Parti Meclisi Üyesi Elmas Çınar, ülkede barışın ve demokrasinin tesis edilmesi için mücadele ettiklerinin altını çizerek “Ülke sathında gerçekleşen dayanışma eylemleri haklı ve meşru talebe dayanmaktadır. Bu nedenle AKP iktidarı dayanışma eylemleri yapan halklarımıza yönelik başvurduğu zorbalığa ve kirli oyunlara derhal bir son vermelidir” dedi.

Akşam saatlerinde tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 9 kişi de serbest bırakıldı. (Evrensel)