Efkan Ala'dan 'bilanço' açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kobani eylemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Bu eylemlerden karlı çıkan kim?" diye soran Efkan Ala, "Yıllardır Türkiye'nin ulaştığı terörü çözüm noktasına getirmek üzereyken ve 77 milyon umutla belli bir noktaya gelmişken bu yapılıyor." dedi.

Yapılan çağrılar ve açıklamalardan dolayı HDP ve CHP'yi hedefine alan Bakan Efkan Ala, iki partiyi şiddet eylemlerini, vandalizm yapanları desteklemekle suçladı.

Bakan Ala, ardından 'bilanço' açıklaması yaptı ve şu bilgileri verdi:

"35 ilde olaylar oldu. Bu eylemlerde 31 kişi hayatını kaybetmiştir. 31 kişiden bizim elimizdeki verilere göre çok büyük çoğunluğu karşılıklı grupların şiddet eylemlerinde hayatını kaybetmiştir. 2 emniyet görevlisi şehit olmuştur. Olaylarda 221 sivil, 130 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Bunlardan 125'i polis, 5'i jandarma eridir. Toplam 351 kişi yaralanmıştır. Dün akşam Bingöl'de meydana gelen hadisede bu saldırıyı gerçekleştiren 5 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Diyarbakır'daki bir saldırı gerçekleşmiştir. Saldırıyı yapan teröristler yaralı olarak ele geçirilmiştir. Bingöl'de yaralanan koruma memuru durumu iyi ve evine gönderildi. Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in durumu da iyiye gidiyor.

Olaylarda 212 okul binası, 67 emniyet binası, 25 kaymakamlık binası, 29 parti binası, çocuk yuvaları, kızılay kan merkezleri, belediye binalarının bulunduğu aralarında olduğu 780 bina... toplam olarak ise 1113 bina yakılmış veya tahrip edilmiştir. Şiddet eylemlerinde özel araçlar, belediye araçları, ambulanslar ve polis araçları yakılmış ve toplamda 1177 araç kullanılamaz hale getirilmiştir."