Karşıyaka Festivali 'barış' temasıyla düzenleniyor

Karşıyaka Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Karşıyaka Festivali,
bu yıl ilk kez 'uluslararası' unvanıyla halkın karşısına çıkacak.

16-17-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin teması 'barış' olacak.

Kentin dört bir yanında onlarca sanat, spor ve kültür etkinliği gerçekleştirilecek. Sergi, tiyatro gösterileri, opera, fotoğraf yarışması, yelken ve bisiklet yarışları, futbol müsabakaları, şiir ve şarkı dinletileri halk ile buluşacak. Karşıyaka İstasyon üstü 'Sanat Meydanı' olarak dizayn edilecek ve festival boyunca çeşitli gösterilere sahne olacak. 

Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde İspanyol Gitarist Jose Luis Martinez ve Boğaziçi Caz korosu sahne alacak. Kültür Bakanlığı Modern Dans Proje Grubu da konuklar arasında bulunacak.

Farklı noktalarda açılacak stantlarda yaprak sanatı, karikatür, resim, ebru, cam sanatı, geleneksel el sanatları, tezhip, seramik ve origami gibi sanat dalları Karşıyakalılarla buluşacak.

Çarşı Kültür Merkezi'nde film gösterimleri yapılacak. Barış temalı festivalde ayrıca, “Türkiye ve Barış” paneli de düzenlecek. Mario Levi, Yard.Doç.Dr.Ahmet Kasım Han, Herkül Millas ve Pakrat Estukyan konuşmacı olarak katılacak. Tüm etkinlikler 'barış' teması ile gerçekleştirilecek.

Barış mesajlarının verileceği festival boyunca, son günlerde ülke genelinde ve yakın coğrafyada yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle açık alan konserleri ve eğlence programları gerçekleşmeyecek. Festivalin ilk günü ve son günü yapılması planlanan konserler de iptal edildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Uluslararası Karşıyaka Festivali ile herkese barış mesajları vereceklerini söyledi. Akpınar “Bir kentin sanata ve spora yaklaşımını, o kentte düzenlenen sanat ve spor faaliyetlerine bakarak anlayabiliriz. Biz de bu yıl Karşıyaka’da, daha önce yapılmamış birçok kültür ve sanat organizasyonuna ev sahipliği yapmayı amaçladık. Sanat, spor ve kültürel etkinliklerle yoğrulan bir toplumun; dayanışmadan, paylaşmadan, yardımlaşmadan ve kısacası barıştan yana olacağını biliyoruz. Ülkemizin ve yakın coğrafyamızın son dönemde içinde bulunduğu olumsuzluklar, barışa ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuzun bir göstergesi. Bunun için temamızı barış olarak seçtik." diye konuştu.