Ege Üniversitesi'nde olaylı gün

Ege Üniversitesi kampüsünde aralarında Atatürkçü Düşünce Topluluğu (ADT), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve ülkücülerin de bulunduğu bir grup, Kobani'ye destek amacıyla yapılan gösteriler sırasında Türk bayrağı ve Atatürk büstü yakanlara tepki gösterdi.

Grup kampüs içerisinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Edebiyat Fakültesi önünden geçen grubun içerisindeki ülkücüler, bu sırada fakülte önünde bulunan sol görüşlü gruba karşı slogan atarak bozkurt işareti yaptı. Sol görüşlüler de ülkücülere sloganlarla cevap verdi. Ardından yürüyüş yapan grup basın açıklaması yapmak üzere spor salonu önünde toplandı. 

Grup adına basın açıklamasını ADT Başkanı Burak Kurt yaptı. Türkiye'nin kaosa sürüklenmek istediğini öne süren Kurt, "Türkiye'nin dört bir yanında Atatürk büstlerinin yakılması ve Türk bayraklarının indirilmesi açık bir provokasyon girişimidir. Fakat şunu iyi bilmek gerekir ki bugün sarılacağımız en önemli değer, Mustafa Kemal Atatürk'tür. Birleşeceğimiz nokta Türk bayrağının altıdır. Atatürk ve Türk bayrağının olduğu yerde, birlik vardır, barış vardır, kardeşlik vardır. Biz öğrenciler olarak Türkiye'ye şu mesajı veriyoruz; Türkiye'nin içinde bulunduğu bu durumdan çıkmanın, bir kaosa sürüklenmemesinin yegane yolu bugün yerleşkemizde olduğu gibi Atatürk ve Türk bayrağında birlik olmaktır" dedi.

Açıklamanın ardından grup içerisinde bulunan ülkücüler yeniden sloganlar atarak Edebiyat Fakültesi önüne doğru hareket etti. Burada karşı karşıya gelen ülkücü ve sol görüşlü gruplar arasında yaşanan sloganlaşma taşların, demir sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü.