Bodrum'daki yangında kundaklama şüphesi

Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'nde akşam saatlerinde makilik alanda başlayan yangın, tarım arazilerine de sıçradı. Asırlık zeytin ağaçlarının zarar gördüğü yangın, 2 saatte kontrol altına alındı. Yangında 4 hektarlık makilik, 6 hektar da zeytinlik alan zarar gördü. Kundaklama şüphesi üzerinde durulduğu, bölgeden kaçan 2 kişinin arandığı belirtildi.

Turgutreis Mahallesi Akçaalan Mevkii'ndeki makilik alanda bugün saat 15.50 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın, zeytinlik araziye de sıçradı.

Sitelerine yakın bir noktada çıkan ve büyüyen yangını gören çevredekiler, orman, itfaiye ve jandarma ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 4 arazöz ile 6 itfaiye aracı karadan, 2 helikopter de havadan çalışma başlattı. Engebeli arazi nedeniyle güçlük çeken ekipler yaklaşık 2 saatte yangını kontrol altına aldı, soğutma çalışmaları başladı.

Yangında 4 hektar makilik, 6 hektar da zeytinlik alan zarar gördü. Yerleşim yerlerine 50 metre kadar yaklaşan yangının kontrol altına alınması üzerine vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Yangının çıktığı mevkide yaşayan evli ve bir çocuk babası 42 yaşındaki Turgay Çöpoğlu, "İki hafta önce de aynı bölgede yangın çıkmıştı. Yangının çıktığı bölgede iki kişiyi gördüm. Jandarmaya bildirdik. Yangının kasıtlı çıkarıldığını düşünüyoruz. Yoksa o bölgede ateşin bulunması mümkün değil" dedi.