Gelişim gençlerle gururlu

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde son maçta kümede kalmayı başaran Gelişim Koleji, altyapı patentli oyuncuların ekstra performansıyla mutlu sona ulaştı.

Mike Porrini, Dijuan Harris ve Feyzi Çelebioğlu’nun yokluğunda ortaya çıkan Emir Gökalp, Ömer Akdeniz ve Mustafa Erdoğan gibi altyapı patentli oyuncular, sarı-yeşilli ekibin sezonu TB2L’de tamamlamasını sağladılar.  

Genel Menajer Namık Yazlar, TB2L’de yıllardır mücadele eden takımların milyonluk bütçelerine rağmen gençlere yatırım yapmadığını belirterek, “Altyapı; pahalı, emek ve zaman isteyen bir vizyon programıdır. Bunun için cesur yöneticiler ve antrenörler gerekir. Üç oyun kurucumuzdan ikisini 18-19, uzun rotasyonundaki 5 oyuncumuzdan 3’ünü 18-20 yaşındaki oyunculardan oluşturuyorsak, kimse altyapı yatırımının anlamsız olduğunu söylemesin” dedi.

  “Yıllardır bu ligde yer alıp her sene milyon TL’ye yakın para harcayan ve hiçbir altyapı faaliyeti yapmayan kulüpler mi daha çok Türk basketboluna katkı sağlamıştır, yoksa bizim gibi mütevazı bütçe ve sportif hedeflerle yetinen ama alt yapısından oyuncu yetiştirenler mi” sorusunu soran Yazlar, TBF’nin altyapı konusunda önlemler alıp yönlendirmeler yapması gerektiğinin de altını önemli çizdi.  

Yazlar, “TKBL’de yapılması düşünülen genç oyuncuları oynatmayı teşvik eden uygulamalar TB2L’ye de uyarlanabilir. Ayrıca Beko BL’ye oyuncu yetişecekse, bugünkü TB2L’de daha yüksek kalitede oynanan basketbolda daha iyi oyuncu yetişeceğine inanıyorum. Ancak her şeye rağmen bu bir vizyon projesidir. Biz, yeni sezon planlamasını da vizyonumuza bağlı kalarak, altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncuların önünü kapatmayacak, örnek alacağı abilerle onları harmanlayarak bir kadro oluşturacağız” diye konuştu.