Erdoğan 'koridor' talebine karşı çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de IŞİD saldırısı altındaki Kürt kenti Kobani'ye ağır silah yardımı için koridor açılması talebine karşı çıktı.

Kobani'yi IŞİD'e karşı savunan PYD'yi 'terör örgütü' olarak tanımlayan Erdoğan, "PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür. Bir terör örgütüne kalkıp da bize dost olan, NATO’da beraber olduğumuz Amerika’nın böyle bir desteği, açıktan açığa söyleyerek bizden ‘evet’ ifadesini, yaklaşımını beklemesi çok çok yanlış olur." dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'a çözüm sürecinde 'başmüzakereci' sıfatı verileceğini de yalanlayan Erdoğan, "İnsani şartların iyileştirilmesine yönelik yapılması gereken her şeyi bu devlet yapmıştır. Herhalde kalkıp özel villa tahsis edilecek hal yok. Şu anda orada iki odası var, iki odasının dışında televizyonu… Bunların hiçbirisi yoktu, bizim iktidarımız döneminde bunları verdik. Bunun dışında oradaki beş tane diğer mahkumla görüşebilme imkanı var, bunun dışında daha ne olacak. Başmüzakereci, vesaire gibi böyle bir şey… Bunlar çok büyük tehlike, çok büyük yanlış." diye konuştu.

Erdoğan son olarak 'paralel yapı' olarak adlandırdığı Gülen Cemaati'nin MGK'da karar alınması halinde Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne girebileceğini söyledi.