'Kışlalı'yı öldürülüşünün 15'nci yılında saygıyla anıyoruz'

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, siyaset bilimci, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’nın öldürülmesinin 15’nci yılında anma mesajı yayımladı.

Prof. Dr. Kışlalı’yı saygı ve özlemle andıklarını belirten Sertel, “Bir dönem ardı ardına katledilen aydınlarımız arasında Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı da vardı. O da diğer aydınlarımız gibi yalnızca demokrasiyi, özgürlükleri, laikliği ve çağdaşlığı savunuyordu. Katledilen aydınlarımızın öğretileri bizlere halen ışık tutmaktadır” dedi.

Kışlalı’nın Türkiye’nin çağdaş yolda ilerlemesi için canı pahasına mücadele eden biri olduğunu vurgulayan Başkan Atila Sertel, şunları söyledi: “Siyaset bilimci, eski bakan ve gazeteci-yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy ve daha pek çok aydınımız gibi yeri doldurulamaz aydınlardan biriydi. 21 Ekim 1999 günü evinin önünde karanlık güçler tarafından uğradığı hain saldırıyla katledilene kadar Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğini, bütünlüğünü savundu, ülkemizin laiklik, çağdaşlık yolunda ilerlemesi adına mücadelesinden asla vazgeçmedi. Yazı ve öğretileri halen günümüze ışık tutmaktadır, onların mücadelesi bizlere güç vermektedir. Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen bugünde Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı ve diğer demokrasi şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyor, ailesine ve Türk basın topluluğuna bir kez daha başsağlığı diliyorum.”