Karşıyaka taraftarından stat resti

Karşıyaka Spor Kulübü'nün stadının Yalı'ya yapılmasını isteyen ilçedeki sivil toplum kuruluşları, kulüp yönetiminden tek maddelik gündemle olağanüstü genel kurul istedi.

 

"Karşıyaka ,tarihin her döneminde spor kulübüyle özdeşleşen bir semttir. Yıllardan beri her yönetimin ve taraftarın rüyalarını Karşıyaka’nın kendine ait stadı süslemiştir. Ancak ,ne yazık ki bugüne kadar verilen sözler tutulmamış, hatta Karşıyakalılar kandırılmıştır. Kandırılmaya devam edilmektedir. Kulübümüz, çok ağır bir ekonomik yük altında çöküşe, yok olmaya götürülmektedir. 102 yıllık bir tarihin, şehrimizin ve ülkemizin 102 yılına tanıklık etmiş bir kurumun yok olmasına, her kim olursa olsun siyasi hesaplarına alet edilmesine karşı sesimizi yükseltiyoruz. Aynı şekilde şanlı tarihimizin çok önemli bir parçası olan Karşıyaka stat alanımızın , çok daha uzun yıllar kulübümüze hizmet edecek şekilde , stat olarak yenilenmesini ve korunmasını istiyoruz. Bizim o statta yaşadığımız heyecanları, coşkuyu, bayramları, sezon açılışlarını , çocuklarımızın da yaşamasını istiyoruz.

Bu alanın, bir gün Ali Sami Yen benzeri bir projeye kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. O alanın korunmasının tek yolunun da , oranın tarihimizde her zaman var olduğu şekliyle, yani stst alanı olarak kullanılmasını istiyoruz. Bizler, Karşıyaka’mızın sivil toplum örgütleri olarak yöneticilerimizi, bu alana sahip çıkmaya, hiçbir siyasi hesabın içinde olmaksızın , vergilerimizin karşılığında yapılacak yatırımın gerçekleşmesi için kararlı olunması çağrısı yapıyoruz. Toplantıda oluşan kararlara gereği olarak: Hemen, stadımızın yapılması amaçlı olarak , destek veren diğer sivil toplum örgütlerinin de içinde olacağı bir dernek kurulacak ve mücadelemiz ,bu dernek çatısı altında daha örgütlü olarak yapılacaktır. Kulüp yönetimimizi, derhal , sadece “stat çalışmaları hakkında bilgi edinme, bilgi verme ve karar alma “ başlığı altında tek maddeli kongre toplanması konusunda çağrı yapıyoruz. Bu kadar önemli ve geleceğimizi etkileyecek bir karar, ancak genel kurulda alınabilir.

Her ne kadar bizler seçmiş olsak dahi, yönetimimizin veya birkaç kişinin böyle bir kararı tek başlarına alma hakları yoktur. BU ŞEKİLDE ALINAN BİR KARARI TANIMIYORUZ. Eğer kulüp yönetimimiz bu konuda bir karar almaz ise tek gündem maddeli olağanüstü kongre için tüzüğümüz doğrultusunda yeterli imzayı toplama girişimi yapılacaktır. BİZ KARŞIYAKA’LILAR SON SÖZ OLARAK DİYORUZ Kİ; KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDİYOR. SANMAYIN Kİ VAZGEÇTİK. YALI STADIMIZI İSTİYORUZ. MÜZEMİZİ İSTİYORUZ. TARİHİMİZE, OLDUĞU YERDE SAHİP ÇIKIYORUZ. ORAYI KİMSEYE YEM ETMEYECEĞİZ. YALI TESİSLERİMİZİN OLDUĞU YERDE YA STAT OLACAK YA DA BİZLERE MEZAR OLACAK…. Saygılarımızla…. KARŞIYAKA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI adına Karşıyaka Birliği Başkanı Mehmet Yıldırım."