Bostanlıspor'a Fransız antrenörler

Bostanlıspor’un Türkiye Şampiyonu bayan ragbi takımı ile Türkiye 1. Ragbi Ligi ekibi erkek ragbi takımlarının başına Fransız antrenörler getirildi.

Bu konuda bir açıklama yapan Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü Başkanı Avni Erboy, “Geçen sezon Türkiye şampiyonun olan bayan ragbi takımımızın antrenörlüğüne Fransız Pierre Saliba’yı getirdik. Geçmişte Fransa’nın önemli ragbi oyuncularından birisi olan Pierre, geçen sezon şampiyon olarak Türkiye Ragbi 1. Ligi’ne yükselen erkek takımımızı çalıştıracak. Son iki yıldır bayan takımımızda görev yapan Loic Talhouet bu yıl da bayan takımımızı çalıştıracak. 2 yıl katıldığımız Türkiye Şampiyonası’nda önce Türkiye ikincisi, bu yıl da Türkiye Şampiyonu olan bayan takımımızda başarılı olan antrenörümüz görevine devam edecek” dedi.

Erboy, ragbi erkek ve bayan takımların teknik sorumluluğuna da Bostanlıspor Kulübü Genel Koordinatörü H. Kaya Gücü’nün getirildiğini de sözlerine ekleyerek, “Kaya Hocamız teknik olarak iki takımımızın antrenörlerinin üstünde bir görevde. Kendisi ragbi konusunda yetkilendirildi. Bu yıl hem erkek ve hem de bayan takımlarımızla başarımızı tekrar edeceğiz. Ege’nin tek temsilcisi olmamız bizim yükümüzü daha da arttırmaktadır. Bostanlıspor olarak ragbiyi Ege’de önemli bir spor dalı haline getireceğiz. Şu anda 12 olan milli sporcu sayımızı da arttırmayı hedefliyoruz. Olimpik spor olan ragbide önümüze büyük hedefler koyduk. Tek sorunumuz ekonomik. Bu konuda da tüm sponsorlara açığız. Destek bekliyoruz” dedi.