Ödemiş'te korku dolu anlar

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, iki apartmanın ortak kullanım alanı olan bodrum katında çıkan yangında, apartman sakinleri mahsur kaldı.

Dumandan etkilenen bir itfaiye eri ile iki vatandaş hastaneye kaldırıldı. Yangın, dün gece Denizciler Sokak'taki Mimoza ve Manolya apartmanlarının ortak alanı olan bodrum katında bilinmeyen bir nedenle çıktı.

Her iki binanın giriş kapılarından yoğun duman çıktığını gören vatandaşlar durumu itfaiyeye haber verdi.

İhbarın ardından olay yerine 4 itfaiye aracı, 1 AKS acil kurtarma aracı ve ambulans sevk edildi. Dumanların yoğun şekilde ortalığı kaplaması sonucu evlerinde mahsur kalan vatandaşlar balkonlara çıktı.

İtfaiye ekipleri asansörlü merdivenle vatandaşları balkonlardan kurtarırken, maskeleri ve oksijen tüplerini takarak göz gözü görmeyen bodruma girip söndürme çalışmalarına başladı. Söndürme çalışmaları sırasında, yoğun duman ve aşırı sıcak nedeniyle itfaiye personeli sık sık görevli değiştirmek zorunda kaldı.

İtfaiyeciler aşırı sıcak nedeniyle söndürme çalışmalarında zor anlar yaşadılar. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu söndürüldü. Olayda, bir itfaiye eri ile iki vatandaş dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırma başlatıldı.