Meteoroloji'den kar yağışı açıklaması

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Şırnak'ın doğu ilçeleri, Muş, Bitlis, Hakkari çevreleri ile Van çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.

İŞTE TÜM YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu,Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Yozgat, Sivas, Erzincan ve Ş.Urfa çevrelerinde aralıklarla görülecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Mersin'in batı çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Şırnak'ın doğu ilçeleri, muş, Bitlis, Hakkari çevreleri ileVan çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bu Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Mersin'in batı çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Şırnak'ın doğu ilçeleri, Muş, Bitlis, Hakkari çevreleri ile Van çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğnden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın kuzey ve batısı, Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA MARMARA: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kütahya ve Afyon çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Antalya, Isparta'nın doğusu, Mersin ve Adana çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Mersin'in batı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, güney ve batı kesimleri ile Yozgat ve Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin (Malatya hariç) aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; bölgenin güneydoğusunda (Hakkari, Şırnak'ın doğu ilçeleri, Muş, Bitlis ve Van) yoğun karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Doğusu ile Ş.Urfa çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor.