ABD ziyaretinde çifte standart

Bir süre önce AA ve TRT'ye ayrıcalıklar tanınmasından şikayetçi olan İHA, benzer uygulamanın Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretinde başlarına gelmesinden yakındı.

İHA'nın ''ABD'de çifte standart'' başlığı ile abonelerine geçtiği haber şöyle: Daha önce Türkiye’de uygulanan ve tepki toplayan ’sadece devletin resmi kurumlarının görüntü almasına izin verilmesi’ uygulaması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye ayak basmasıyla kendini tekrar gösterdi.

Başbakan Erdoğan’ın resmi törenle karşılandığı Washington yakınlarındaki Andrews Air Force Base askeri havalimanında sadece Anadolu Ajansı’nın görüntü ve fotoğraf almasına izin verildi. Erdoğan’ın ABD’ye gerçekleştirdiği tarihi ziyaretin henüz başlangıcında bu uygulamanın yapılması tepkiyle karşılandı. Washington Büyükelçiliği tarafından yapılan bilgilendirmede, Başbakan Erdoğan’ın havalimanına gelişini bütün basın kuruluşlarının görüntüleyebileceği duyurusu yapılmış ve bunun üzerine basın mensupları havalimanına yönlendirilmişti. Havalimanında saatlerce Erdoğan’ın gelişini görüntülemek için bekleyen basın kuruluşlarına görüntü çektirilmedi.

Havuz uygulamasının yapıldığı bu gibi durumlarda ise Anadolu Ajansı’nın çektiği görüntüleri önce kendisinin servis ettiği, daha sonra diğer basın kuruluşlarına verdiği görüldü. İhlas Haber Ajansı olarak basın hürriyeti, halkın haber alma özgürlüğü ve serbest rekabet ilkelerine tamamen aykırı bu müessif tutumu kınıyor, son dönemde sıkça karşılaşmaya başladığımız bu tür ayrımcılık ve çifte standartların bir an önce önüne geçilmesini istiyoruz.