Birincilik Urfa'ya gitti

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Şair İbrahim Rafet İlköğretim Okulu’nun iki öğrencisi, “Dinozor” adlı rekreasyon çalışmasıyla dünya birincisi oldu.

Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, sanat eğitimini özendirmek amacıyla ilkokul ve ortaokullar arasında 7. Uluslararası Sanat Eğitimi, Proje, Tasarım Olimpiyatı (SEPTO) düzenledi. Rekreasyon, Oyuncak Tasarımı, Dramatizasyon, Pandomima, Resim, Müzik ve Kaligrafi dallarını kapsayan olimpiyatın finalinde 81 ilin 612 okulundan gelen öğrenciler ter döktü.

Şair İbrahim Rafet İlköğretim Okulu öğrencileri Kerim Kutlu ve Nevzat Asal da, 8 bin 600 eser arasında “Dinozor” eserleriyle dünya birinciliğini kazandı. Okul Müdürü Eyüp Sabri Bilgen yaptığı açıklamada, "Şair İbrahim Rafet Ortaokulu çevresiyle bütünleşmiş, çağın değerlerini kavrayan, bilgi toplumu insanlarının yetiştirildiği bir eğitim yuvasıdır. Karşılıklı saygı, güven ve işbirliğine dayalı sürekli bir gelişme içerisine giren, yerel ve ulusal başarıların elde edildiği model bir okuldur.

Yaptıkları çalışmalarla, öğretmenleri pozitif bakış açıları sayesinde, bu başarılarının kazanılmasına katkı sağlamışlardır" dedi. Bilgen, dereceye giren yarışmacıların birincilerine; bilgisayar, onurluk, madalya, para ödülü verildiğini, ayrıca Hollanda kraliyet ailesinin davetlisi olarak, sanat eğitimi almak üzere bir haftalığına Hollanda’ya gideceğini söyledi.