Diyarbakır Maçı Kötü Bitti

Galatasaray takımının Atatürk Stadyumu'na gelişi sırasında bir grup takımı taşıyan otobüse taşlı saldırıda bulundu. Polis gruba tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale ederken, futbolcuları taşıyan otobüsün bazı camları kırıldı. Karşılaşmadan sonra stadyumdan ayrılan Galatasaray için polis olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Takım otobüsü, polisin zırhlı araçları eşliğinde stattan ayrılarak havaalanına gitti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile Galatasaray'ın maçının oynandığı Diyarbakır Atatürk Stadyumu'nun 13 bin kişilik kapasitesi olmasına rağmen sadece 4 bin 600 biletin satılması tepkilere yol açarken, yetkililer, Ağustos ayında Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda stadın bazı bölmelerinde çökme riski bulunduğu gerekçesiyle bugünkü maç için kapasitenin düşürüldüğü belirtildi. Stat kapasitesinin düşürülmesi tepkilere yol açarken, bu tepkilerden Galatasaray takımı da nasibini aldı. Maçtan önce Atatürk Stadyumu'na gelen sarı-kırmızılı kafileyi taşıyan otobüs stat girişinde stada giremeyen bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Polisin aldığı güvenlik önlemine rağmen gerçekleşen saldırı nedeniyle otobüsün bazı camlarının kırıldığı görüldü. Polis taşlı saldırıyı gerçekleştiren grubu tazyikli su ve gaz bombası kullanarak dağıttı. Karşılaşma başlamasına rağmen stada giremeyen grubun stat dışında bekleyişi sürerken, bazı küçük gruplar ile polis arasında zaman çatışman çatışmalar yaşandı. Çatışmalar stadyumun çevresinde bulunan caddelere sıçradı.

HAMZAOĞLU BASIN ODASINDA MAHSUR KALDI

Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u 4-1 yendiği karşılaşmanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, basın toplantısı için geldiği odada, yaptığı açıklama sonrası mahsur kaldı. Dışarıdan içeriye girmeye çalışan kalabalığa engel olmak isteyen stat görevlileri kapıyı kilitledi. Açıklama sonrası kapıyı açmaya çalışan görevliler bu kez kapı kolunu kırınca, Hamzaoğlu ve gazeteciler, içeride yaklaşık 10 dakika mahsur kaldı. Dışarı çıkan Hamzaoğlu, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen sarı kırmızılı taraftarlar, arbede yaşanmasına sebep oldu. Polis maçtan sonra stadyumun çevresini boşalttıktan sonra Galatasaray'ın taşıyan takımın otobüsünü stattan çıkarttı. Bu sırada hem zırhlı araçların ile hem çevik kuvvet polisleri ile Galatasaraylı futbolcu ve yöneticileri taşıyan otobüsün çevresine polis adeta etten duvar ördü. Galatasaray futbol takımını taşıyan obüsün polisin önlemleri altında havaalanına hareket etti.