Neonazi kardeş salondan çıkarıldı

8'i Türk, toplam 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) üyelerinin yargılandığı Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde dün iddianamenin okunmasının ardından bugün davanın üçüncü duruşması görüldü.

Duruşma başlamadan önce, sanık Andre E.'nin Neonazi kardeşi Maik E. polisler tarafından salondan çıkartıldı. Andre E'nin, sanık sandalyesinde oturan kardeşi ile aynı kıyafeti giyerek izleyici bölümüne oturdu. Ancak polisler Neonazi Andre E'nin duruşmayı izlemesine izin vermedi. Neonazi kardeşin salondan neden çıkartıldığı anlaşılamadı.

Davanın dünkü duruşmasında Savcı Herbert Diemer, sanık Beate Zschaepe'yi 10 kişinin öldürülmesinde suç ortağı olarak nitelendirmişti. Savcı ayrıca Beate Zschaepe'yi intihar eden Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt ile birlikte NSU'yu kurmakla suçladı. Beate Zschaepe'ye yöneltilen suçlamalar arasında ayrıca 2 bombalama ve 15 soygun olayı da yer alıyor. Davadaki diğer sanıklar ise, sadece NSU'yu desteklemekle suçlanıyorlar. Davanın bugünkü duruşmasında sanıkların dinlenmesine başlanılması bekleniyor. Ayrıca mahkemenin Köln'deki iki bombalama olayı ile ilgili dosyayı ayırması da gündemde.