İzmir'e yakışır hale getirilecek

Altınordu-Fenerbahçe maçının ardından Fenerbahçeli Emre'nin Atatürk Stadı'nın zeminine yönelik eleştirileri üzerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu'dan açıklama geldi.

Tatlısu şunları kaydetti:

“Biz her maçtan sonra sahada topuklama ve silindirleme işlemi yapıyoruz. İklim şartlarına bağlı olarak tohumlama kumlama ve zeminin periyodik bakım takvimine göre de gübreleme yapmaktayız. Atatürk Stadının zeminin yıllara bağlı olarak yaklaşık 20 cm derinliğinde gerek yağan yağmurlarla gerek sulamayla toprağın zaman içinde yıkanarak bir silikat tabakası oluştuğunu gözlemledik. Önümüzdeki mayıs ayı itibariyle bu sahayı kaldırıp yeniden düzenleyeceğiz.

Ancak oluşan bu silikat katmanının su tutma durumunu gidermek adına profesyonel araçlarla 25 cm derinliğine kadar verti drain ile delme işlemi yaptık. Akabinde verti drainle deldiğimiz sahayı kumlama makinasıyla kumladık ve tohumladık.

Altınordu – Fenerbahçe maçından sonrada önümüzdeki hafta sonu yapılacak maçlar için havanın yağmurlu geçeceğinden dolayı sahayı tekrar verti drain çalışması yaptık. Her maçtan önce saha zemininde gerekiyorsa biçim yapılıp kesinlikle silindirleme işlemi yapılmaktadır.

Maçtan hemen sonra tekrar oluşan deformasyonların giderilmesi adına yukarıda bahsedilen işlemler rutin olarak uygulanmaktadır. Biz Stadımızın sorunlarını biliyoruz. Sahamızı müsabakalara hazır hale getirmek için ilgili tüm personelimiz yoğunlukla çalışmaktadır. Ayrıca mevcut çatının yenilenmesi ve çevre bariyer sistemi ile ilgili ihalemiz 12 Şubat 2015 Perşembe günü yapılacaktır. Sezon bitiminde zemin yenileme işlemi ile sahamız ve stadımız İzmir’e yakışan bir tesis olacaktır.”