Hasta çocukların yüzünü güldüren proje

İzmir Bornova Gençlik Merkezi tarafından başlatılan Güle Oynaya adlı proje, hastanelerde ve bakıma ihtiyaç duyulan yerlerde tedavi gören çocukların ve gençlerin yanında oldu.

Merkez yetkilileri şu bilgileri verdi:

"İlki Bornova’da hayata geçen bu proje, gönüllülerle birlikte atılan küçük adımların önemini hatırlattı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda tedavi gören hastaların mutlu olmalarını sağlamak, en temel hedefimiz oldu.

Sevgimizi hissedecek bir oyuncak ya da kitap ile yanlarında olmanın sevincini yaşadık. Merkezimizde el emeğiyle örülmüş olan bebeklerimiz ve bilekliklerimizi de dahil ettiğimiz hediye paketlerimizde; boyama kitapları, oyuncak arabalar, hikaye kitapları ve romanlar da yer aldı. Küçük gibi görünen, yaşandığında büyük tebessümler bırakan günlük yaşamlarımızdaki davranışlarımız, hayatı yeniden anlamlandırmak için kaçırılmaz fırsatlardır. Bu bilinçle, “iyilik için çok fazla zamanımız olmayabilir”, sloganıyla bir kez yola çıktık ve bize destek veren gönüllülerimizle devam edeceğiz. Güle Oynaya yaşasınlar diye.."