Buca'da tenis heyecanı

 

Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen ‘10 Yaş Kıs Kupası’ tenis turnuvasına ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin 15 ilinden 75 sporcunun katıldığı turnuvada minik raketler kıyasıya yarıştı. Buca Belediyespor’un küçük tenisçisi Kemal Arda Karakaş’ta gurubunda şampiyon oldu. Rakiplerinden 2 yaş küçük olmasına rağmen turnuvada usta tenisçilere taş çıkaran Karakaş, gösterdiği başarılı performans ile Buca’nın gururu oldu.


Buca Tenis Kulüp tesislerinde düzenlenen tenis turnuvası 26 Ocak’ta başladı. 31 Ocak’ta son bulan turnuvaya Türkiye’nin dört bir yanından 75 sporcu katıldı. 75 küçük tenisçi kızlar ve erkekler olarak 3’er ayrı gruba ayrıldı.

Toplam 6 ayrı grupta birincilik için çetin bir mücadele sergileyen miniklere aileleri de tribünlerden destek verdi. 6 gün süren mücadeleler sonucu dereceye giren minik şampiyonlara ödülü Buca Tenis Kulüp’te düzenlenen törenle verildi. Ödül töreni öncesi konuşan turnuvanın başhakemi Hayrullah Özcan böyle bir turnuvaya ev sahipliği yaptığı için Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne teşekkür etti. Buca Belediyesi Spor Müdürü İsmet Balkozak ise 6 gün boyunca turnuvada fedakarlık gösteren ailelere ve miniklere teşekkür etti.

Turnuvaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Balkozak, böyle güzel turnuvalara destek vermeye ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Erkekler kategorisinde Cem Atlamış, Toprak Samet Akyer ve Kemal Arda Karakaş birinciliği göğüslerken kızlar kategorisinde de Ayşe Başaran ile Mihrişah Yapıcı ve İzem Elif Ölçer birinciliği kazandı. Minik şampiyonlar ödüllerini Buca Belediyesi Spor Müdürü İsmet Balkozak ve Buca Belediyespor Koordinatörü Esat Tanık ile Turnuva Başhakemi Hayruulah Özcan’ın elinden aldı.