O statlar yapılacak

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İzmir'de Göztepe, Karşıyaka ve Alsancak statlarında inceleme yaptı. Kılıç, Göztepe ve Karşıyaka statlarının daha önceden planlandığı gibi yapılacağını, alternatif yerler konusunda kendisine bir teklifte bulunulmadığını söyledi.

Karşıyaka Kulübünden dünkü ziyarete ilişkin şu açıklama yapıldı:

 “ Kulübümüzü 15 yıl sonra bir spor bakanının ziyareti bizleri son derece memnun etmiş ve sevindirmiştir. Bu ziyaretin, kulübümüz için önem taşıyan stat projesi ile ilgili olması ve kendisinin bizzat gelerek yerinde incelemelerde bulunması konuya ne kadar duyarlı ve yakın olduğunu göstermesi bakımından önem taşımaktadır.

Spor Bakanımız bugünkü toplantıda, sayın Başbakanımızın da stadın Yalı’ya yapılacağı konusunda ki bugün yaptığı açıklamalarını bizlere aktarmıştır. Görüşmemizde statların yaşayan ve gelir getirici alanlar olmasına özen gösterdiklerini, kulüplerin kendi ayakları üzerinde durabilmelerini istediklerini, o nedenle bu tesislerin yerlerinin çok önemli olduğunu bize anlatmışlardır. Dolayısıyla bakanımızın edindiği izlenimin de stadın yerinin Yalı olarak en uygun yer olduğudur. Ben de kendisine stadın projesinde, sadece stadyum değil, amatör branşlarımızın da yararlanabileceği alanların olması gerektiğini anlatırken, sayın bakan aynen böyle düşündüklerini, Türkiye deki tüm statların bu şekilde planlandığını, Yalı’da da yapılacak olan tesisisin sadece bir stadyum değil aynı zamanda bir spor kompleksi haline getirileceğini ve öyle planlandığını bizzat aktardı.

Bizim de görüşümüz bu alanın 365 gün yaşayan ve kulübe gelir anlamında ciddi katkılar yapabilecek bir tesis olacağına inancımızın olduğudur. Bizim gibi futbol dışında bir çok amatör branşta spor yapan bir kulüp için bunları duymak kulübün geleceği için çok önemli kararlar olup, bu konudaki memnuniyetimizi ben de kendisine ilettim. Bu sıcak ve samimi ziyaret için sayın bakanımıza, sayın vekilimize ve sayın valimize şahsım ve kulübüm adına teşekkürlerimi sunar, son aşamasına gelinen bu projenin bir an önce hayata geçirilip, kulübümüze kazandırılması için tüm camiamızın bu projenin arkasında durmasını rica eder, bu proje ile beraber gelecekteki günlerin başarılarla dolu olmasını dilerim.”