İmza: Karın...

Banu Tozluyurt’un Destek Yayınları’ndan çıkacak “İmza: Karın” isimli kitabının tanıtımı Dedeman Otel’de yapıldı. Mektuplarıyla kitapta yer alan isimlerin de katıldığı gecede Barış Manço’nun eşi Lale Manço, İlkim Karaca, Taylan Kümeli, Berna Laçin ve Deniz Uğur gibi isimler yer aldı.

Kitap’ta yazdıkları mektuplarla hayat arkadaşlarına duydukları özlemlerini ve sevgilerinin dile getiren isimler arasında yer alan Barış Manço’nun eşi Lale Manço, “Ben bir buluşma yazısı yazdım. Barış ile buluşmak için mektup yazdım. Gel beni bul dedim” diye konuştu.

Yazdığı mektupta hayatında iz bırakan eşi Cem Karaca’yı yazan İlkim Karaca, “Hayatımızda iz bırakılan insanlara istediler bu mektupta. Onlardan bir tanesiydi Cem Karaca. Cem Karaca için yazdım. Onun insani yönünü yazdım. Demokrat yönünü konuşan yönünün, konuşturan yönünü yazdım. Kendisine teşekkür ediyorum bana yaşattığı güzellikler için” dedi.

Yazdığı ‘İmza: Karın’ isimli Kitabı, ‘Kadınların hayatta olan olmayan eşlerine, uzatmalı sevgililerine, hayallerindeki beyaz atlı prenslerine öven ya da söven mektuplardan oluşan bir kitap’ diye tanımlayan Banu Tozluyurt şunları söyledi: “Beni kitapta en çok etkileyen, bir sebebi olmadan ya da sebebini bilmeden kocası terk eden kişiler. Ya da keşke dediği ve de kocasına hiçbir zaman söyleyemediği mektuplar çok etkileyici.” “İmza: Karın” kitabının telif geliri, kadınların huzurlu, mutlu ve kendilerini ifade edebilen bireyler olması için faaliyet gösteren Sınır Tanımayan Ebeveynler Topluluğu Derneği STET için bağışlanacak. “İmza: Karın”, kadın gözünden yaşamın detaylarını, kadının kalbinden geçen aşkın izlerini yakalamak isteyenlere farklı pencereler sunmayı hedefliyor.

KİTAPTA NELER VAR?

Farklı sosyo-kültürel yapılardan, farklı yetiştirilme biçimlerinden, farklı duygusal temalardan gelen 100’ü aşkın kadının hayatlarında iz bırakmış, bırakan, bırakacak erkeklere yazdığı mektuplardan oluşan “İmza: Karın”, kadınların hayatı paylaştıkları erkeklerden neler beklediğini farklı yönlerden gün ışığına çıkaran bir kitap. Geliri Sınır Tanımayan Ebeveynler Topluluğu Derneği’ne bağışlanacak kitapta bu dünyadan göçmüş pek çok ünlü ismin eşlerinin kocalarına yazdığı mektuplar da bulunuyor.