Yeni festivale tam not

Büyükşehir Belediyesi'nin ünlü besteci Ahmed Adnan Saygun adına düzenlediği Uluslararası Müzik Festivali, piyano yarışması final konseri ve ödül töreni ile sona erdi.

2 - 9 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen festival, kentte adeta “klasik müzik rüzgarı” estirdi. Pek çok ilkin yaşandığı festivalin açılışında dünyaca ünlü piyanistler ve aynı zamanda yarışmanın da jüri üyesi olan Gülsin Onay, Jean Bernard Pommier, Emre Şen, Mauricio Vallina ile Şef İbrahim Yazıcı solist olarak sahneye çıkarak 4 saat boyunca Beethoven'ın tüm piyano konçertolarını seslendirdi. Ünlü piyanist-besteci Fazıl Say'ın Mozart'ın piyano sonatlarını seslendirmesi ile devam eden müzik festivalinde öğrenciler, ünlü piyanistler Emre Şen ve Edna Golandsky ile birlikte çalışma fırsatı da buldu. Festival, TOBAV İzmir Şubesi'nin katkılarıyla, genç piyanistlerin yetenek, bilgi ve deneyimlerini artırmak amacıyla iki grupta düzenlenen piyano yarışmasının ödül töreni ile son buldu.

İZLEYİCİ DE OY KULLANDI

“Saygun Müzik Festivali İzmir Piyano Yarışması” final konserinde 18-24 yaş arası B kategorisinde yarışan Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi Beste Tanağardıgil Beethoven'ın, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nden Can Bağdar Bilen Camille Saint Saens'in ve Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencisi Ufuk Mete Şahin ise Sergei Rachmaninoff'un ünlü konçertolarını Ege Sanat Senfoni Orkestrası eşliğinde çaldı. Orkestrayı Şef İbrahim Yazıcı yönetti. Bir müzik yarışmasında İzmir'de yine bir ilk yaşanarak üç öğrencinin konserinin ardından salondaki dinleyicilerin de jüri olması sağlandı. Verilen arada ünlü müzisyenlerin bestelerini çalan gençler ile ilgili seyircilerin de görüşleri alınarak “Halk Oylaması Ödülü” verildi.

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu B kategorisinde Ufuk Mete Şahin birinci, Can Bağdar Bilen ikinci, Beste Tanağırdıgil üçüncü olurken, En İyi Saygun Yorumcusu Ödülü'nü Mert Yeşilmenderes, Verda Erman Özel Ödülü'nü de Süeda Çatakoğlu aldı. Halk Oylaması kazananı ise Can Bağdar Bilen oldu. Yarışmada jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu 11- 17 yaş arası A grubunda birincilik ödülünü Tuna Bilgin, ikincilik ödülünü Işık Soyluer, üçüncülük ödülünü ise Kerem Ernur kazandı. Bu dalda En İyi Saygun Yorumcusu Ödülü'ne Tuna Bilgin, Verda Erman Özel Ödülü'ne de Arda Arman layık görüldü.