Evka 4, Sibirya gibi

İzmir’de etkili olan kar yağışı Bornova’nın yüksek kesimlerindeki mahallelerinde yolların kapanmasına neden oldu. Meteorolojik tahminler doğrultusunda karla mücadele araçlarını önceden risk altındaki yerleşimlere gönderen Büyükşehir ve Bornova Belediyeleri, yolları açık tutmak için gün boyunca çalıştı.

Ekipler acil durumdaki hastaların hastanelere uluştarılması için de devreye girdi İzmir’i etkisi altına alan kar yağışı, kente ve Bornova’ya girişi sağlayan Sabuncubeli Geçidi’nin de sabah saatlerinden itibaren kapanmasına neden oldu. Bornova’nın özellikle bu hat üzerindeki Beşyol, Kurudere, Sarnıç, Yaka, Çiçekli ve Karaçam mahallelerine ulaşımda da güçlükler yaşandı. Kar, İlçenin yüksek kesimlerinden biri olan Evka-4 yolunda da etkili oldu.

Meteorolojik tahminleri dikkate alarak bir gün öncesinden kar temizleme ve tuzlama araçlarını bölgeye gönderen İzmir Büyükşehir ve Bornova Belediyeleri, hava şartlarının elverdiği ölçülerde çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan Bornova Merkez’den de ulaşım sağlanabilen Evka-4, Eğridere, Çamiçi ve Kayadibi mahallelerinde tuzlama çalışmaları aralıksız yapılıyor. Ulaşımın güçlükle sağlanabildiği mahallelerden durumu acil olan hastalar Bornova Belediyesi’nin imkanlarıyla sağlık kuruluşlarına ulaştırıldı.

Özellikle yüksek kesimlerdeki mahallelerin yollarının açık ve güvenli kalması için yoğun bir çaba harcadıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Belediyemizin tüm imkanlarını kullanarak çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Atila, özellikle yüksek kesimlerde yaşayan vatandaşların kar yağışı devam ettiği sürece acil durumlar dışında, sokağa çıkmamalarının kendi güvenlikleri açısından daha uygun olacağını da söyledi.